IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще приключи ли най-после кризата в САЩ?

Пазарните участници ще наблюдават с интерес и решението на британските банкери за основния лихвен процент

08:26 | 07.10.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ще приключи ли най-после кризата в САЩ?

Наближава ли краят на политическата криза в САЩ, свързана с бюджета и тавана на дълга? Това е основният въпрос, който си задават всички пазарни участници, поглеждайки към събитията от предстоящата седмицата.

Забавянето на икономическите данни от Щатите вследствие на принудителното затваряне на част от второстепенните правителствени служби засилва несигурността за бъдещето на 85-милиардните месечни количествени улеснения на Федералния резерв. Федералната комисия по отворения пазар (FOMC) ще проведе заседание с фокус монетарната политика на 29-30 октомври.

Инвеститорските погледи ще бъдат насочени и към заседанието на Английската централна банка (АЦБ) в четвъртък, както и към резултатите от доклада за работните места в Канада в петък.

В понеделник пазарите в Австралия ще останат затворени заради национален празник.

Швейцарската национална банка ще представи данните за валутните си резерви. Докладът предоставя на инвеститорите цялостен поглед върху дейността на пазара на парични средства в страната.

Късно в понеделник Канада ще публикува правителствените данни за разрешителните за строителство – водещ индикатор за бъдещата строителна дейност.

Бюджетната криза в САЩ проваля втория кръг от преговорите за търговското споразумение между САЩ и ЕС. Разговорите трябваше да започнат в понеделник, но комисарят по търговските въпроси на ЕС Карел де Гухт съобщи, че в телефонен разговор неговият американски колега му е съобщил за отлагането на срещата заради блокирането на работата на американското правителство. Именно отлагане, а не провал на споразумението, подчертава де Гухт. 

Във вторник Нова Зеландия ще оповести данните за бизнес доверието – един от водещите индикатори за икономическото здраве. Австралийските власти пък ще представят доклад за развитието на пазара на труда.

В Швейцария се очакват официалните данни за продажбите на дребно, които представляват по-голямата част от цялостната икономическа дейност, както и отделен доклад за инфлацията на потребителските цени .

Същевременно британските власти също ще представят доклад за продажбите на дребно. В Германия пък ще бъдат оповестени данните за търговския баланс и фабричните поръчки.

По-късно през деня в Канада ще бъдат публикувани данните за търговския баланс – разликата между стойността на вноса и износа.

В сряда Австралия ще публикува доклад за потребителските настроения – водещ индикатор за потребителските разходи, както и данните за бизнес доверието.

Японската централна банка ще представи протокола от заседанието си от предходната седмица с фокус парична политика. Очаква се документът да даде ценна информация относно икономическите условия от гледна точка на финансовата институция. Същевременно властите в страната ще публикуват и данните си за предварителните поръчки за металообработващи машини.

Във Великобритания ще бъдат публикувани официалните данни за производството и промишлената продукция, както и данните за търговския баланс.

В Германия пък се очаква доклад за промишленото производство – един от водещите индикатори за икономическото здраве.

В четвъртък новозеландските власти ще представят доклада за производствената активност. В Япония пък се очакват данните за поръчките на основни машини – водещ индикатор на производство.

Правителството на Австралия ще публикува данните за промяната в броя на безработните и равнището на безработица.

Европейската централна банка ще представи традиционния си месечен бюлетин, който очертава икономическите перспективи на банката.

Централното събитие на деня пък ще бъде представянето на решението за лихвения процент от АЦБ.

В последния ден от седмицата Италия ще проведе търг на 10-годишни държавни облигации. В Канада пък ще бъде публикуван доклада пазара на труда, който ще представи промяната в броя на заетите лица и размера на безработицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 4
SS-23
преди 10 години
Ще приключи ли най-после кризата в САЩ?****************************************************Тя политическата може и да свърши, ама икономическата продължава до....пълната разруха!****
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още