IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ел-Ериан: Мрежата за сигурност на рисковите активи все повече изтънява

На този етап изпълнителният директор на Pimco съветва да гледаме кривата на доходността на облигациите

22:07 | 21.11.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ел-Ериан: Мрежата за сигурност на рисковите активи все повече изтънява

Слуховете, че Федералният резерв на САЩ може да започне да намалява стимулите си през декември, се увеличават с бързо темпо. Според директорът на Pimco Мохамед Ел-Ериан мрежата за сигурност на рисковите активи като акциите все повече изтънява.

„Но Фед не може да достигне до своите икономически цели, без да премине през пазарите на активи“, каза икономистът в интервю за CNBC. „Така че Фед се чувства длъжен да продължава да подкрепя тези пазари на активи. Не като самоцел, а като средство да сложи край на икономиката.“

Протоколът от срещата на централните банкери, публикуван в сряда, ускори спекулациите, че банката може да започне да изтегля своите месечни покупки на облигации на стойност 85 млрд. долара на следващото си заседание през декември.

Ел- Ериан сподели, че не знае точно кога Фед ще намали стимулите. Но той смята, че това ще се случи в следващите 12 месеца и че ще бъде постепенно.

На този етап изпълнителният директор на Pimco съветва да гледаме кривата на доходността на облигациите.

„Предният край на кривата на доходността е защитен от Фед“, коментира Ел-Ериан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Eеееми... няма как да го скрият :))))))))))))))) - явно не са чак толкова "*** всички икономисли", това все пак е едната от 3-те цели на ФЕД... Но НЕ, разбира се че са напълно достатъчно "*** всички икономисли" за да не се усетят никога, как можах да го допусна това... А тук целта е друга:http://en.wikipedia.org/wiki/Mohamed_A._El-Erian - просто провеждат имунизационна подготовка за маймуните да знаят какво ги чака!! А проверката на това е, че Мохамед-чо няма да бъде понижен след това изказване ;))))))))))))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
forum_rookie
преди 10 години
"Не като самоцел, а като средство да сложи край на икономиката.Попадението е веллллликолепно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още