IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната загуба на Thomson Reuters достигна 351 млн. долара

Доставчикът на данни бе засегнат от по-високите разходи за преструктуриране и намаляването на приходите

11:11 | 13.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тримесечната загуба на Thomson Reuters достигна 351 млн. долара

Thomson Reuters отчете по-силна от очакваното загуба за четвъртото тримесечие, след като доставчикът на данни бе засегнат от по-високите разходи за преструктуриране и намаляването на приходите.

Компанията оповести загуба от 351 млн. долара, или 0,43 долара на акция, за последното тримесечие на 2013 г. Година по-рано дружеството публикува печалба от 352 млн. долара, или 0,42 долара на ценна книга, съобщава Fox Business.

Спадът на печалбата е бил стимулиран от такси, свързани с усилията на собственика на информационната агенция Ройтерс за преструктуриране. Плановите доведоха до свиване на персонала с около 3 000 души само през миналата година.

Изключвайки еднократните ефекти, компанията отчете печалба от 0,49 долара на акция. Равнището остана под пазарните нагласи, които предвиждаха ниво от 0,52 долара на ценна книга.

Приходите на дружеството от своя страна спаднаха с 2,6% до 3,28 млрд. долара, в съответствие с прогнозите на Wall Street.

"Въпреки че външните насрещни ветрове бяха по-силни от очакваното в края на годината, особено в Европа и в развиващите се пазари, аз съм доволен от напредъка, който постигнахме вътре в компанията и с нашите клиенти", заяви изпълнителният директор на Thomson Reuters Джеймс Смит.

"Убеден съм, че този напредък ще се ускори през 2014 г.", добави той.

Новинарското подразделение на компанията отчете приходи в размер на 86 млн. долара. Равнището остана без изменение на годишна база.

Гледайки напред, Thomson Reuters очаква приходите през 2014 г. да са "сравними" с постигнатото в предходните 12 месеца. Свободният паричен поток се очаква да варира в диапазона 1,3-1,5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още