IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булард: Безработицата в САЩ ще спадне под 6% през 2014 г.

Оптимистичната тенденция на жилищния пазар ще се запази, заяви председателят на Фед в Сейнт Луис

18:44 | 28.02.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Булард: Безработицата в САЩ ще спадне под 6% през 2014 г.

Въпреки отчетеното забавяне на растежа председателят на Федералния резерв в Сейнт Луис Джеймс Булард изрази силен оптимизъм за бъдещето на американската икономика.

"Мисля, че перспективите за 2014 г. все още са доста добри. През тази година ще постигнем по-силен растеж на брутния вътрешен продукт (БВП), отколкото през 2013 г.", посочи Булард пред CNBC в петък.

Поглеждайки напред към доклада за заетостта през февруари, който се очаква през следващата седмица, той прогнозира по-бърз спад в нивото на безработицата в сравнение с останалите членове на Фед. По думите му равнището ще спадне под 6 на сто до края на годината.

Равнището на безработица се потопи леко до 6,6 на сто през януари, въпреки че новините работни позиции извън селскостопанския сектор нараснаха по-бавно от прогнозираното с 113 000.

Булард коментира и жилищния пазар, който изживя силна 2013 г. По думите му тенденция на възход ще се запази, макар че продажбите може и да не достигнат постигнатото в предходните 12 месеца.

По-рано през деня американското правителство оряза оценката си за ръста на БВП през четвъртото тримесечие. Корекцията включваше спад на растежа до 2,4% от оповестените през януари 3,2 на сто.

Намалената оценка предполага, че САЩ не влизат в новата година с толкова силна инерция, колкото се смяташе. Въпреки това преработеният доклад показва и някои силни страни на икономиката, като стабилен ръст на потребителските разходи, по-високи инвестиции в бизнеса и в оборудване, както и ръст на износа.

Ако все пак тези тенденции се окажат дълготрайни, растежът ще дойде през идните месеци, особено след като времето се затопли и необичайно суровата зима си отиде, смятат повечето икономисти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
nobel
преди 10 години
.... особено след като времето се затопли и необичайно суровата зима си отиде ......--------------------------------Айдее, още един почитател на хубавото време. Няма как - щом шефката и тя за това говори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още