IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще се стигне ли до нова битка за бюджета на САЩ?

Ръководителят на Бюджетната комисия в Сената Пати Мъри уверява, че демократите няма да правят предложения за промени в бюджета за следващата година

11:54 | 02.03.14 г. 10
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ще се стигне ли до нова битка за бюджета на САЩ?

Демократите в Сената на САЩ няма да правят предложения за промени в бюджета на страната за следващата фискална година, увери ръководителят на Бюджетната комисия Пати Мъри, цитирана от MarketWatch.

Сенатор Мъри от Вашингтон, която участваше активно в преговорите за двугодишното споразумение за бюджета на САЩ с председателя на Бюджетната комисия на Белия Дом Пол Райън, казва, че няма нужда от резолюция за финансовия план за фискалната 2015 г., тъй като разходите вече са определени.

Според нея фокусът на работа трябва да се измести върху изпълнението на вече договорения бюджет за следващите две години, а не да се създава допълнителна несигурност за домакинствата и предприятията.

Изказването на Мъри идва само няколко дни преди президентът Барак Обама да предложи свой бюджетен план за следващата година.

Републиканците също възнамеряват да представят свой финансов план. По-рано тази седмица председателят на Камарата на представителите на САЩ Джон Бейнър заяви, че предстои гласуване на партийно ниво на плана, предложен от Райън.

В края на миналата година сенаторът от Демократическата партия Пати Мъри и републиканецът Пол Райън постигнаха консенсус за финансирането на най-голямата икономика в света. Партиите обсъдиха бюджета, след като през октомври правителството спря да работи.

Властите ще разполагат с 1,012 трлн. долара за разходи за фискалната 2014 г. и с 1,014 трлн. долара за 2015 г.

Бюджетната служба към Конгреса пък предвижда, че бюджетният дефицит на САЩ през тази година ще бъде най-малкият като процент от БВП от 2007 г. насам, след като по-силният икономически растеж повишава данъчните приходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Ако знаеш, дай заглавие на книгата на Форд.Между другото, дядото на Буш е другият стабилен спонсор на Хитлер.С банките, които регистрира в Южна Америка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Там е работата, че пистата е наистина безкрайна и то посока +!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 2
nobel
преди 10 години
Почти на 100% съм сигурен, че война ще има, защото за Щатите това е ЕДИНСТВЕНИЯТ ВЪЗМОЖЕН ИЗХОД. Пробваха ги с Иран, пробваха ги с Афганистан - руснаците си замълчаха. Ама с Украйна им забиват нож право в сърцето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
nobel
преди 10 години
*** разбира се, те точно така са постъпили и през Втората. Хенри Форд е бил голям почитател на Хитлер и в кабинета му е висял огромен негов портрет. Откъде мислиш, че националсоциалистическата партия се е радвала на такова щедро финансиране. В Германия е имало заводи на Опел, които са произвеждали двигатели да бомбардировачите Хенкел. Тези заводи са били собственост на Дженеръл Мотърс. Вярно, че са помагали на руснаците с оръжие, но това е, защото са се притеснявали войната да не свърши прекалено бързо. Иначе защо ще се бавят толкова безумно много с откриването на втори фронт. Та даже се наложило Айзенхауер, който е бил главнокомандващ на войските, които е трябвало да дебаркират да пише на президента :"Господин президент, трябва да отворим колкото е възможно по-скоро втори фронт, защото има опасност руснаците да сключат сепаративен мир. Представяш ли си - мира е опасността!!! И това нещо тоя човек го е написал не без известна гордост в собствената си книга. Какво да говорим повече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
deant
преди 10 години
те затова се натискат да направят война някъде. защото не искат да се разбере, че мирише от техните ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
michaelis
преди 10 години
тя работата ясна, че ше им плащаме всички това също ясно, но поне да се отървем с колкото се може по малко поражения. Ще видим как ще завърши филма, аз си мислех, че няма толкова бързо да потънат, но явно нещата се ускоряват доста по бързо от колкото си мислят ... и всеки да си търси спасителна лодка ако не *** против акули, а на кой му се падне *** без топче или глуха акула - не знам ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 1
michaelis
преди 10 години
И айде вече стига с тея смешни заглавия, "Ще гласуваме да фалираме или ще гласуваме сами да си увеличим дълга" кое ще изберат ?, а да видиме. Докато останалите им купуват простотийте и им дават пари и им ползват тоалетната хартия долара тея ще си увеличават до безкрай, но всяко пиене, ядене и веселба се разваля като дойде келнера със сметката :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още