IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американската верига ресторанти Quiznos поиска защита от кредиторите

Компанията има задължения в размер на над 400 млн. долара

23:38 | 14.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Американската верига  ресторанти  Quiznos поиска защита от кредиторите

Една от големите вериги заведения за бързо хранене в САЩ – Quiznos е започнала процедура за защита от кредиторите, съобщи Wall Street Journal. Компанията има задължения в размер на 400 млн. долара.

Компанията ще продължи да работи под изработен план за преструктуриране на дейността. Той трябва да бъде одобрен от съда, който ще рeши дали да даде одобрение на процедурата по защита от кредиторите.  Документите са подадени в съда в град Уилмингтън в щата Делауеър. Изслушването е насрочено на 24 април.

Quiznos е основана през 1981 година в Денвър, щата Колорадо. В момента на територията на цялата страна има 1,5 хил. ресторанта на веригата, както и 600 заведения по света, които предлагат сандвичи и тостове на своите клиенти.

Компанията работи в 30 държави, сред които и Русия. Част от ресторантите й са франчайзи. Собствениците на заведения, рабогещи под марката на Quiznos, се оплакват от високите такси, които трябва да плащат, за да ползват бранда.

Заради загубите през последните години Quiznos затвори стотици свои заведения и ограничи броят им до едва 2,1 хил. по целия свят. 

Компанията излезе на борсата през 1994 година, но само четири години по-късно се делистна. През 2012 година ръководството на Quiznos е успяло да се договори със своите кредитори за извънсъдебно споразумение за преструктуриране на задълженията. Защитата под Глава 11 обаче дава по-гъвкава защита за компанията, отбелязва WSJ.

В последните години конкуренцията между ресторантите в САЩ се засилва значително. По-рано този месец банкрут обяви и веригата Sbarro.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още