IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд мениджърите в САЩ загърбват "малките" акции

Залозите за спад на индекса Russell 2000 са достигнали най-голямата си стойност от 2012 г.

12:19 | 28.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Фонд мениджърите в САЩ загърбват "малките" акции

Фонд мениджърите в САЩ загърбват акциите, които се представиха най-добре по време на „бичия“ пазар, а именно – тези с малка капитализация, пише Bloomberg.

Големи спекуланти, като хедж фондовете например, са направили залози за 2,8 млрд. долара, че индексът на малките компании Russell 2000 ще се понижи. Това е най-голямата стойност от 2012 г., както и спрямо средните нива от 2004 г. насам, показват данни, събрани от Bloomberg и Bank of America.

Обратът след година на „бичи“ нагласи спрямо малките акции съвпада със слабото им представяне. Russell 2000 е със 7,1% под пика си за тази година, изоставайки от индекса на големите фирми Standard & Poor’s 500, който е на 1,5% от рекорда си.

Оценките на индекса Russell 2000 са над нивата от технологичния балон през 90-те. Акциите с малка капитализация обикновено са първите, които се възползват при ускоряване на икономическия растеж, като сегашните разпродажби отразяват загубата на доверие у професионалните инвеститори в 5-годишния подем на фондовия пазар.

„Никога не съм виждал малките акции да са оценени толкова скъпо, а аз ги следя от 20 години“, посочва Ерик Синамънд, мениджър на Aston/River Road Independent Value Fund, който управлява активи за 724 млн. долара.

„Има доста некачествени активи сред Russell 2000. Виждаме, че се разпродават акции като Netflix, Facebook и биотехнологичните. Добър начин за елиминиране на риска е късата позиция в индекса Russell 2000.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още