IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ел-Ериан: Напускането на Pimco бе трудно лично решение

Фондът притежава отлични специалисти и липсата ми няма да се усети много, посочи популярният инвеститор

16:48 | 28.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ел-Ериан: Напускането на Pimco бе трудно лично решение

Бившият главен изпълнителен директор на Pimco Мохамед Ел-Ериан е напуснал инвестиционния гигант, защото е искал да направи нещо различно. Въпреки че в продължение на доста седмици отказваше да коментира изказванията на доскорошния си партньор Бил Грос, пред CNBC Ел-Ериан заяви, че не изпитва нищо друго към него, освен възхищение.

Ел-Ериан описа напускането си като "трудно лично решение". Той посочи, че Pimco притежава отлични специалисти и липсата му няма да се усети много. Той също така определи Грос като "един от най-добрите инвеститори в света".

По-рано тази година Ел-Ериан внезапно напусна инвестиционния гигант в резултат на различията си с Бил Грос. Това предизвика множество коментари от страна на основателя на компанията, който нееднократно изрази публичното си недоволство от случилото се.

Мохамед Ел-Ериан посочи, че иска да отделя повече време за семейството си. Популярният инвеститор влага част от времето си и в писането на книга.

55-годишният Ел-Ериан се присъедини към Pimco през 1999 г. Той се завърна в компанията през 2007 г., след като прекара две години в ръководството на Харвардския университет.

Експертът е един от най-добре подготвените и разпознаваеми коментатори що се отнася както до пазарите, така и до макроикономиката. Често анализите му включват нотки на песимизъм, подхранен основно от "изкуственото гориво", както самият той нарича вливането на ликвидност от страна на централните банки.

Ел-Ериан бе заменен на поста от Дъглас Ходж, който е част от компанията от 1989 г. 69-годишният Бил Грос запази поста си като главен инвестиционен директор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още