IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво следва след 196-те процента ръст на S&P 500?

Днешната графика на деня обръща поглед към историята и съпоставимите възходи на индекса

11:12 | 04.07.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Какво следва след 196-те процента ръст на S&P 500?

През последните години години изглежда, че няма какво да спре марша на биковете на Wall Street. Индексите поставят рекорд след рекорд и вече са далеч над нивата си от март 2009 година, когато спря пропадането им.

Възходът на американския пазар продължи и вчера, в навечерието на Деня на независимостта, като Dow Jones Industrial Average затвори над 17 000 пункта за първи път в историята. S&P 500 пък е на крачка от психологическото ниво от 2000 пункта.

Какво следва сега? Според мнозина анализатори ръстът на индексите е напълно оправдан с оглед паричната политика по вливане на ликвидност, която се осъществява от Федералния резерв. В исторически план оценъчните коефициенти също не изглеждат раздути. Това означава, че партито най-вероятно ще продължи още известно време.

В днешната Графика на деня представяме интересна илюстрация от финансовия сайт ZeroHedge. Тя определено поражда сериозни опасения за устойчивостта на възхода.

Графиката сравнява ръста на S&P 500 от последните 23 тримесечия, който донесе ръст от впечатляващите 196%.

Ето какво се е случвало с индекса при последните четири случая, в които е имало повишение с подобен темп и устойчивост:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 06:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 2
Nikola666
преди 9 години
А защо точно 23 тримесечия? Защо не 22 или 24? Защо не 13 или 33? Сигурно защото 23 им пасва на теорията, а 24 не. Друг пък може да има друга теория и да я доказва с графика на ръста от последните 24 тримесечия.Не че ми пука особено. То е ясно че ще тръгне надолу. Тогава ще продаваме на късо и пак ще правим пачки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
hemilio
преди 9 години
това е риторичен въпрос,просто вижте графиката!коректния въпрос е: колко още ще продължи?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
raul_castro
преди 9 години
Следва бум-шака-лака и епизод две - измамените отвръщат на ФЕД. Пет години печатат като луди долари, които сега се изливат по фондовите пазари и резонно възниква въпросът: колко голяма е била Голямата депресия? Предстои да направим сравнението на живо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
michaelis
преди 9 години
Ми не знам кво ше следва, един костюмиран *** анализатор в Bulgaria On Air каза, че така ще си продължи само с леки корекции и от там следва, че ще имаме още 196% ръст .... :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още