IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предградие на Денвър има най-висок доход на домакинство в САЩ

В окръг Дъглас има добро предлагане на високоплатени работни места в IT-сектора, медицината и финансите

10:59 | 16.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Предградие на Денвър има най-висок доход на домакинство в САЩ

За никого не е тайна, че американците от средната класа, живеещи в покрайнините на Ню Йорк, са в добро финансово състояние. Изненадваща обаче може да се стори челната позиция на едно от предградията на Денвър в класация на окръзите с най-висок среден доход, пише CNN.

Окръг Дъглас, намиращ се на границата на южния район на Денвър, Колорадо, може да се похвали със среден доход на домакинствата от почти 100 хил. долара през 2013 г., което му отрежда шесто място в страната, според компанията за изследвания Sentier Research. За сравнение, средният национален доход на американците е около 52,3 хил. долара годишно.

Това, което има Дъглас, а другите не, е високоплатени и висококвалифицирани работни места в софтуерната, телекомуникационната, медицинската и финансовата индустрии. Сред големите работодатели в окръга са DISH Network, Liberty Media, Western Union и Sprint Nextel. Освен това в близост се намират големи авиокосмически производители като Boeing, Lockheed Martin и Raytheon. Брокерската и банкова компания Charles Schwab пък ще открие център с 2,5 хил служители през октомври в Лоун Трий, град в Дъглас.

Компаниите в Дългас наемат. Окръгът държи четвъртата позиция в страната по ръст на работните места с 5,2% през 2013 г. Дори по време на световната финансова криза икономиката на окръга продължава да се разширява, споделя членът на местната управа Джил Репела.

Жителите на Дъглас са високообразовани, като 54,8% от тях имат завършена бакалавърска или по-висока степен, спрямо 36,7% в Колорадо и 28,5% в цялата страна.

Добрите училища и ниската престъпност са други положителни страни на окръга. От шестте училищни окръга на Денвър Дъглас има най-високият процент на завършили средно образование – 89%. А от началото на 2010 г. са извършени само 4 убийства.

Процентът на собственици на жилище също е висок при 81%, спрямо 66% за щата и страната, докато нивото на бедност е по-малко от една четвърт от щатското.

Всички гореизброени фактори помагат на Дъглас да бъде един от най-бързо разрастващите се окръзи. Населението му нараства със 7,2% до 305 хил. между 2010 г. и средата на 2013 г., на фона на ръст от 4,8% на щатско ниво и 2,4% в цялата страна.

„Хората искат да са там“, коментира Браян Левандовски от Колорадския университет. „Те имат лесен достъп до градския район на Денвър, добро предлагане на работни места, които също са добри“, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още