IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сливане за 50 млрд. долара в американското инфраструктурно строителство

Williams Partners и Access Midstream Partners се стремят да се превърнат в най-големия доставчик на инфраструктура за природен газ в Северна Америка

14:13 | 27.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Сливане за 50 млрд. долара в американското инфраструктурно строителство

Williams Partners и Access Midstream Partners се съгласиха да се слеят посредством сделка на обща стойност 50 млрд. долара.

Сделката е мотивирана от желанието на двете компании да се превърнат във водещия доставчик на инфраструктура за природен газ в Северна Америка, предава Bloomberg.

Сливането се очаква да бъде приключено в началото на следващата година, а прогнозите са оперативната печалба на новата компания да достигне около 5 млрд. долара през 2015 г., според изявление от 26 октомври.

До сливането се стигна след като през юни William Cos., която е четвъртата по големина компания за производство на тръби в САЩ и собственик на Williams Partners, откупи контрола върху Access от Global Infrastructure Partners II за 6 млрд. долара.

По-рано през годината Williams обяви, че нарастването на енергийното производство, както и на търсенето на нови тръби в САЩ, представлява „супер цикъл в сектора на енергийната инфраструктура“.

Алън Армстронг и Доналд Чапъл ще заемат длъжностите съответно на изпълнителен директор и главен финансов директор в обединеното дружество, според изявлението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още