IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Активността в сектора на услугите в САЩ с по-висок ръст от очакваното

Все повече компании в бранша наемат персонал заради подобряващите се и нарастващи продажби

18:30 | 03.12.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Служители на веригата Target в Чикаго, щата Илинойс. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Служители на веригата Target в Чикаго, щата Илинойс. Снимка: Ройтерс

През ноември активността в американския сектор на услугите се ускорява с по-бързо от очакваното темпо – сигнал, че най-голямата икономика в света набира инерция, предава Ройтерс.

Индексът на Institute for Supply Management (ISM) за активността в сектора на услугите се покачва до 59,3 пункта – малко под отчетния следрецесионен рекорд от 55,6 пункта, постигнат през август, който бе най-високата стойност от август 2005 г. През октомври индексът бе на ниво от 57,1 пункта. Данните за ноември се оказват над консенсусната оценка на запитаните от Ройтерс анализатори за 57,5 пункта.

Данните на ISM показват, че все повече доставчици на услуги са склонни да наемат персонал. Все повече компании го правят заради подобряващите се и нарастващи продажби.

Резултат над 50 пункта е сигнал за експанзия в икономическата активност.  ISM провежда анкетата сред мениджъри и предприемачи на компании в различни сектори – от комунални услуги, през търговия на дребно, до здравеопазване и финанси.

Два от десетте компонента в изследването – заетост и внос, падат през октомври, но всички остават над нивото от 50 пункта.

Индексът за бизнес активността скача до 64,4 пункта от 60 пункта през октомври, а индексът за нови поръчки се повишава от 59,1 до 61,4 пункта.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
многодобре
преди 9 години
Скоро ще прочетем и новина, за това,че мед и масло се лее по улиците им.Тези статии са малко подозрителни.Как мислите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още