IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските борси се понижават след решението на ЕЦБ да запази лихвите*

Пазарните участници пренебрегват положителните данни за трудовия пазар в САЩ

18:12 | 04.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Щатските борси се понижават след решението на ЕЦБ да запази лихвите*

Търговията на американските фондови борси започва с понижения, след като основните индекси отстъпват от рекордните си нива от вчера. Една от причините е изказването на президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги, който обяви, че институцията ще изчака до началото на следващата година, за да обмисли дали са необходими нови стимули за подобряването на икономическото развитие.

Коментарът на Драги попари надеждите, че ЕЦБ ще започне програма за изкупуване на държавни дългове, известна още като количествени улеснения. Централната банка задържа лихвените проценти на рекордно ниско ниво и започна да изкупува обезпечени с активи ценни книжа и облигации.

"Чувството за спешност, което Драги изразяваше при последните си речи, не си личи да е дали отражение в пресконференциите", обясни Марк Чандлър, директор за валутните стратегии в Brown Brothers Harriman. "Много от пазарните участници очакваха нещо повече, включително и ангажираност към държавните облигации", отбеляза той.

Данните показаха, че по-малко американци са подали заявления за обезщетения при безработица през тази седмица. Молбите са спаднали със 17 000 до 297 000, съобщиха от американското Министерство на труда.

В петък правителството ще пусне доклада за ноември за възнагражденията на хората.

Приблизително на всяка акция с ръст се падат по две, които се понижават сега на фондовата борса в Ню Йорк. Към момента са изтъргувани 141 млн. акции, като обемът достига 648 млн. долара.

Контрактите върху суровия петрол с доставка през януари се понижават с 1% до 66,71 долара за барел. Фючърсите върху златото с доставка през февруари пък се покачват минимално до 1 208,20 долара за тройунция.

Щатският долар леко спада в сравнение с конкурентните валути. Доходността по 10-годишните бенчмаркови облигации се понижава с един базисен пункт до 2,2667 процента.

В сряда щатските борси се покачиха до рекордни нива, като Dow Jones и S&P 500 достигнаха рекорди след публикуваните окуражаващи данни за икономиката.

* Актуално към 17:55 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още