IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво означават за Wall Street данните за трудовия пазар в САЩ

Индексите вероятно ще спаднат значително в понеделник, показа инструментът за анализ Kensho

15:04 | 04.04.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Какво означават за Wall Street данните за трудовия пазар в САЩ

Американските индекси вероятно ще спаднат рязко в понеделник след особено разочароващия доклад за новите работни места през март, пише CNBC.

Пазарите бяха затворени на католическия Разпети петък и в понеделник ще бъде първата сесия след представянето на данните. Тя ще забави основният борсов измерител S&P 500 на исторически връх, като обаче перспективите той да отстъпи са значителни.

Натискът вероятно ще дойде от данните за заетостта извън селскостопанския сектор в САЩ през март, които показа увеличение от едва 126 000 нови места – далеч под очакванията на Ройтерс от 245 000.

Анализ с помощта на количествения инструмент Kensho показа, че и трите основни индекса на Нюйоркската борса ще спаднат значително в понеделник след публикуването на данните от Разпети петък. Двете събития съвпаднаха 10 пъти от 1980 г. насам, като за последно това се случи през 2012 г.

Инвеститорите ca все по-фокусирани върху данните за месечните работни места, които са разглеждани като основен показател за бъдещето на лихвените равнища на Федералния резерв.

Въпреки че броят на работните места все още остава отворен за редакция, слабостта в първата оценка най-вероятно ще отложи във времето момента на покачването на ставките в САЩ, твърдят анализатори. За бизнеса обаче едно запазване на ниските лихви означава по-лесен достъп до финансиране и съответно по-голямо желание и възможности за инвестиции.

"Може да видим краткосрочен подем след очакванията, че Федералният резерв ще отложи вдигането на лихвите, но най-вероятно пазарът ще се насочи към по-голяма корекция", каза пред CNBC Питър Кардийо, главен икономист в Rockwell Global Capital. "В понеделник най-вероятно ще видим отрицателна отваряне".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още