IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street пропадат с по над 1% в началото на сесията*

Oсновната причина са подновените опасения за бъдещето на Гърция в еврозоната, смятат експерти

17:23 | 17.04.15 г.
Индексите на Wall Street пропадат с по над 1% в началото на сесията*

Американските индекси отвориха с резки понижения сесия в петък след подновения глобален спад на акциите на фона на все по-проблемната ситуация около Гърция.

"Мисля, че пазарът се движи от вътрешните данни от Европа и опасенията за Гърция, както и от правилата за търговия в Китай", заяви пред CNBC Джим Майер, главен инвестиционен директор в Tower Bridge Advisors.

По думите на Майер негативната реакция на пазара на акции и фючърси е по-скоро "вторичен трус". "Наистина това би трябвало да се отрази на всички ни. Китайският пазар е един необичаен източник на сила... В много спокойният пазар в петък той не предприе много, за да раздвижи търговията".

Фокусът за европейските пазари бе срещата на гръцкия министър на финансите Янис Варуфакис с представители на МВФ, тъй като инвеститорите стават все по-нервни заради кризата с финансирането на Атина.

Пазарът остана под натиск и поради данните за потребителските цени в Щатите, чийто ръст през март от 0,2 на сто остана под прогнозите за покачване с 0,3 на сто.

Доходността по 10-годишните облигации на САЩ е 1,91%. Щатският долар пък подобрява позициите си спрямо основните световни валути, като еврото отстъпва до 1,07 долара.

Интерес предизвикват книжата на General Electric, който оповести по-слаби от прогнозираното тримесечни приходи. Книжата на компанията поевтиняват леко с 0,09% до 27,26 долара за брой.

Търговията бе засегната в Европа и Азия в петък сутринта след прекъсване на терминалите на Bloomberg. Някои потребители твърдят, че платформата продължава да не е в състояние да изпълнява обичайната си търговска дейност.

* Актуално към 17:20 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още