IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси се оцветиха в зелено

Технологичният индекс Nasdaq беше на 15 пункта от историческия връх на затваряне, а Dow Jones се задържа над 18 хил. пункта

23:46 | 22.04.15 г.
Щатските индекси се оцветиха в зелено

Американските индекси приключиха търговията в сряда с повишения от по около половин процент след разнопосочна търговия в резултат на смесените резултати от корпоративните отчети и положителните сигнали от жилищния пазар.

„Мисля, че това се дължи на комбинацията от по-добрите от очакванията жилищни данни и по-добрите от очакванията корпоративни резултати”, коментира пред CNBC Питър Кардийо, главен пазарен икономист в Rockwell Global Capital. „Мисля също, че влияние оказа и фактът, че пазарът не би могъл да мръдне още надолу.”

Технологичният индекс Nasdaq беше на 15 пункта от историческия връх на затваряне от 5 048,62 пункта. Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average се задържа над 18 000 пункта и за кратко добави 100 пункта в последните 40 минути преди края на търговията. Широкият S&P 500 пък беше на 15 пункта от исторически връх.

По-рано през сесията акциите се търгуваха почти без изменения, като Nasdaq се представяше по-слабо.

Като положителен сигнал от жилищния пазар се тълкува повишението на общия обем на исковете за отпускане на ипотеки с 2,3% на седмична база за седмицата до 17 април.

Индексът на федералната жилищна агенция за цените на имотите пък показа ръст от 0,7% през февруари спрямо предходния месец. Анализаторите очакваха повишение от 0,3%.

Данните за продажбите на съществуващи жилища в САЩ през март също надхвърлиха очакванията, като възлязоха на 5,19 млн. Прогнозите бяха за второ поредно месечно увеличение до малко над 5 млн., което като цяло е равно на средната месечна стойност от миналото лято насам.

След публикуването на жилищните данни доходността по 10-годишните американски ДЦК се повиши с над пет базисни пункта до 1,98%.

Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,49% до 18 038,27 пункта, като сред най-поскъпналите акции от състава му бяха тези на Visa и McDonald's, а най-губещ се оказа Boeing. S&P 500 записа увеличение от 0,51% до 2 107,96 пункта, като информационните технологии поведоха всичките 10 сектора нагоре. Nasdaq затвори с ръст от 0,42% до 5 035,17 пункта.

Фючърсите на златото поевтиняха с 16,20 долара до 1 186,90 долара за тройунция.

Фючърсите на суровия петрол с доставка през юни записаха спад от 0,8% до 56,16 долара за барел на борсата New York Mercantile Exchange.

Щатският долар се търгуваше без изменение, като едно евро е равно на близо 1,07 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:37 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още