IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq превзе нов рекорд

Сесията на Wall Street бе белязана от много корпоративни отчети и икономически новини

23:17 | 23.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Nasdaq превзе нов рекорд

Американските акции се повишиха на фона на много корпоративни отчети и икономически новини, предава CNBC. Съотношението печеливши/губещи акции на Нюйоркската борса бе приблизително 7/3. 

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones прибави 0,1% до 18 059 пункта, индексът на големите фирми S&P 500 се покачи с 0,2% до 2 113 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq се повиши с 0,4% до исторически връх на затваряне от 5 056 пункта.

„Корпоративните печалби като цяло се оказват по-добри от очакваното“, коментира Райън Ларсон, ръководител американски акции в RBC Global Asset Management. „Въпреки силния долар и ниските цени на петрола печалбите вдъхват вяра, че пазарът може да се придвижи още нагоре. Икономическите данни също сочат умерен растеж, който подкрепя плавна нормализация на паричната политика от страна на Фед.“

Акциите на Apple се повишиха с 0,8% в навечерието на пускането на Apple Watch в петък.

Книжата на IBM поскъпнаха с 3% след положителен отчет. Общите приходи спаднаха с 12%, но в облачния и аналитичния сегменти има ръстове от съответно 60% и 12%.

Акциите на AT&T поскъпнаха с 4,2%, след като тримесечната й печалба надвиши прогнозите, а приходите се оказаха малко под тях.

Книжата на Caterpillar отстъпиха с 0,1%, въпреки че компанията изненада анализаторите като надхвърли предвижданията и за печалбата и за приходите.

Акциите на Dunkin' Brands скочиха със 7,9%, след като компанията оповести по-добри от очакваното приходи и печалба.

Книжата на General Motors спаднаха с 3,3%, като компанията отчете приходи и печалба под очакванията.

Акциите на PepsiCo се понижиха с 1,6% Тримесечната печалба на компанията надмина очакванията, но приходите спаднаха с 3% до 12,22 млрд. долара главно заради силната щатска валута.

Икономическите новини от деня показаха, че продажбите на нови жилища през март са спаднали с 11% до ниво от 481 хил. при очаквания за 510 хил.

Седмичните молби за помощи при безработица пък са се повишили с хиляда до 295 хил.

Промишленият PMI индекс на Markit показа, че растежът в сектора през април се е забавил повече от очакваното, като заводската активност е на най-ниското ниво от януари.

Американския петрол поскъпна с 2,4% до 57,52 долара за барел, а златото се повиши с 0,6% до 1 194 долара за трой унция.

Еврото поскъпна с 0,9% до 1,0823 долара, а доходността по 10-годишните американски ДЦК се понижи с 0,02 процентни пункта до 1,95%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още