IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пол Волкър: Щатите разчитат на лоши практики за балансиране на бюджетите си

Има проблеми при публичните финанси, скрити от липсата на истината и почтеността, смята бившият председател на Фед

13:15 | 09.06.15 г. 4
Пол Волкър: Щатите разчитат на лоши практики за балансиране на бюджетите си

Бившият председател на Федералния резерв Пол Волкър предупреди, че САЩ разчитат на "дефектни практики" за балансиране на бюджетите си, прикривайки истинското състояние на своите финанси, пише Financial Times.

Въпреки че щатите се върнаха в правилния коловоз след тежкото пропадане по време на финансовата криза и рецесията, много от тях остават "под натиск" поради ниското общо ниво на данъчните приходи, коригирани спрямо инфлацията, смята Волкър.

"Продължаващият фискален стрес изкушава щатите да продължават и дори да засилват бюджетирането и счетоводните практики, които скриват истинското им финансово състояние, пренасочвайки текущите разходи към бъдещите поколения", посочи той в доклад, публикуван в понеделник от Volcker Alliance.

"Има проблеми, скрити от липсата на истината и почтеността" в държавния бюджет, добави бившият председател на Фед.

Според Волкър техниките включват променяне на времето на заприходяване и отчитане на разходите през години, взимането на дългосрочни кредити за изплащане на текущи сметки, използване на непериодичните приходи за покриване на текущи разходи и други.

Бюджетните трикове поставят САЩ по пътя на постоянното търсене на начини за запълване на последователни пропуски в бюджета, смята финансистът.

Докладът на Volcker Alliance акцентира върху представянето при управлението на публичните финанси на три щата – Вирджиния, Ню Джърси и Калифорния. Макар и не перфектни, публичните финанси на Вирджиния са определяни като добрият пример в страната. На противоположната страна е Ню Джърси, който е най-сериозният нарушител, докато Калифорния попада някъде по средата, но е подобрила значително резултатите си през последните години.

С доклада Алиансът цели да положи основите за бъдещи научни изследвания във връзка с 50-те щата и за изграждане на общ подход към отговорните бюджетни практики.

"Надеждата ни е, че хвърлянето на светлина върху тези практики ще направи по-трудно за щатите да се включват в тези "щуротии" и да разширяват този проблем", каза още Волкър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
sssaaa
преди 8 години
Колега, тук се набляга на количествтото информация, а не на качеството й.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
vv1969
преди 8 години
В оригиналната статия на Financial Times (http://***.ft.com/intl/cms/s/0/7c36c050-0e0b-11e5-8ce9-00144feabdc0.html#axzz3cZEGCWIT) се казва:Paul Volcker, former chairman of the Federal Reserve, has warned that US states rely on faulty practices to balance their budgets, masking the true nature of their finances and leading to poor policy making.Преводът на това изречение на български като: "САЩ разчитат на "дефектни практики" за балансиране на бюджетите си" променя смисълът. Не трябва "US states" да се превежда като "САЩ".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
vv1969
преди 8 години
"САЩ разчитат на "дефектни практики" за балансиране на бюджетите си", "Бюджетните трикове поставят САЩ по пътя на постоянното търсене на начини за запълване на последователни пропуски в бюджета". Мисля че терминът "САЩ" в тези изречения в статията е използвано неправилно, тряба да се използва "щатите" вместо "САЩ".. В статията се говори за бюджетите на отделните американски щати като Вирджиния, Ню Джърси и Калифорния.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
Атанасио
преди 8 години
Граф Лоурънс Котикоф(професор по икономика от Бостънския университет) го казва точно - ''За да запълни фискалната пропаст, американското правителство ще трябва незабавно и трайно да повиши данъците с 57% или да намали публичните разходи с 37% '' - http://darikfinance.bg/***/111317#comments - ако трябва и 100% ще се вдигнат като при Рузвелт но първо забрана на офшорките с което 3% бюдж.дефицити на САЩ и ЕС изчезват т.е. стават 2-3% излишъци.Ако беше само финансите е лесно но има още две катастрофи - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1431029987175231Идеята ми е забрана на офшорки и т.н. регулации и данък лукс - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685 с цел 6% бюдж.излишъци които се инвестират в точно определени неща https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1436573383287558
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още