IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Allergan купува Kythera Biopharmaceuticals за 2,1 млрд. долара

Това е поредната покупка за петата най-голяма фармацевтична компания в САЩ

15:56 | 17.06.15 г.
Allergan купува Kythera Biopharmaceuticals за 2,1 млрд. долара

Allergan Plc, създателят на продукта за третиране на бръчки Botox, е постигнал споразумение за закупуване на Kythera Biopharmaceuticals Inc за сумата от 2,1 млрд. долара, като така ще добави към портфолиото си продукти за третиране на двойни брадички и оплешивяване при мъжете, съобщава Bloomberg.

Сделката оценява стойността на Kythera на 75 долара за акция, съобщиха в сряда компаниите в свое изявление. Това е с около 24% повече от цената на акциите на фирмата при затварянето на борсата в Ню Йорк във вторник.

Базираната в Калифорния Kythera създаде инжекция, която е единственото одобрено нехирургично средство за третиране на двойна брадичка. Терапията бе одобрена от САЩ през април. Allergan ще спечели и експериментален продукт за лечение на оплешивяване при мъжете, както и други продукти в ранен етап на развитие, се твърди още в изявлението.

Акционерите на Kythera ще получат 80% от сумата в парични средства и 20% в нови акции на Allergan. Сделката трябва да бъде одобрена от акционерите на Kythera. Allergan потвърди прогнозата си за печалба за 2015 г. и заяви, че придобиването няма да се отрази на печалбата през 2016 г., но след това ще я увеличи.

Allergan се превърна в петата най-голяма фармацевтична компания по пазарна стойност в САЩ чрез серия от придобивания. Компанията планира да продължи да произвежда генерични лекарства, дори след като инвестиционните банкери предложиха отделяне или продажба на подразделението, заяви главният изпълнителен директор Брент Сондерс в свое интервю преди месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още