IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резултатите на Allergan надминаха очакванията на анализаторите

Общите приходи на фармацевтичната компания са нараснали с 90% до 4,09 млрд. долара

15:46 | 04.11.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Allergan Plc, крайната цел на Pfizer в сделка, която може да се окаже най-голямото придобиване във фармацевтичния сектор в историята, отчете печалба за третото тримесечие, която надмина очакванията на анализаторите, след като последните придобивания на компанията са увеличили приходите ѝ, коментира Bloomberg.

Allergan обяви, че приходите от брандираните ѝ продукти са скочили с 50% до 2,39 млрд. долара през третото тримесечие, приключило на 30 септември, формирайки 58,5% от общите приходи, съобщава Ройтерс.

Брутният марж на продажбите на брандираните продукти е нараснал с над 300 базисни пункта до 87,9% от 84,1% през тримесечието.

Общите приходи са се увеличили с 90% до 4,09 млрд. долара през тримесечието, което бие оценките на анализаторите за 4,03 млрд. долара.

Нетната печалба на компанията възлиза на 5,23 млрд. долара, или 13,29 долара на акция, за третото тримесечие спрямо нетна загуба от 1,04 млрд. долара, или 3,95 долара на акция, през миналата година. Печалбата за третото тримесечие без единичните ефекти възлиза на 3,48 долара на акция, което е над оценката за 3,18 долара на акция.

Allergan е в преговори за придобиване от страна на Pfizer и планира да постигне споразумение преди Деня на благодарността, твърдят запознати източници за Bloomberg. Компанията нарече разговорите приятелски. Производителят на лекарства, който е регистриран в Ирландия и развива дейността си в САЩ, може да осигури данъчно облекчение на Pfizer, както и портфолио от лекарства.

Allergan е сключила серия от сделки, разраствайки се по този начин от малка компания за генерични лекарства до един от най-големите играчи във фармацевтичната индустрия. Най-голямата от тези сделки бе миналогодишното придобиване за 66 млрд. долара на Allergan Inc, което даде на компанията, тогава позната като Actavis, хитови продукти като продукта за третиране на бръчки Botox.

След като обяви, че продава за 40,5 млрд. долара генеричния си бизнес на Teva Pharmaceutical Industries Ltd. през юли, Allergan е по-зависима от всякога от брандираните си продукти, които идват с по-високи маржове от генеричните, но и с ограничени периоди на изключителни права за продажба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още