IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pfizer изненада анализаторите с по-високи резултати

По-добрата печалба на компанията се дължи до голяма степен на ваксина срещу пневмония

16:26 | 27.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американската фармацевтична компания Pfizer Inc. отчете печалба за тримесечието над очакванията на анализаторите, подпомогната най-вече от търсенето на ваксината ѝ срещу пневмония и от лекарството ѝ срещу рак на гърдата Ibrance, съобщава Ройтерс.

Освен това компанията повиши прогнозата си за печалбата и приходите за годината за втори път през последните няколко месеца.

Акциите на Pfizer поскъпнаха с 4% в американската търговия преди отварянето на пазара.

Нетната печалба се е понижила до 2,13 млрд. долара, или 34 цента на акция, през третото тримесечие от 2,67 млрд. долара, или 42 цента на акция, спрямо същия период на миналата година.

Коригираната печалба на компанията възлиза на 60 цента на акция, което е над средната оценка на анализаторите от 51 цента на акция, посочва Thomson Reuters.

Приходите са се понижили с 2% до 12,09 млрд. долара, но все пак остават над очакванията на анализаторите за 11,56 млрд. долара.

Приходите на най-големия производител на лекарства в САЩ от световния му бизнес с ваксини са нараснали с 43% до 1,63 млрд. долара. Отделът, който произвежда ваксината срещу пневмония Prevnar 12, е допринесъл за 13,5% от общите приходи на компанията.

Pfizer повиши диапазона за приходите за 2015 г. с 1 млрд. долара до между 47,5 и 48,5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още