IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Valeant се опитва да задържи служителите си с нови стимули

Компанията предлага пари в брой и акции, за да избегне масово напускане

18:12 | 18.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Фармацевтичната компания Valeant Pharmaceuticals International Inc вероятно ще предложи стимули от пари в брой и акции на по-голяма част от ключовия си американски екип, опитвайки се да избегне масови напускания от подложената на сериозни разследвания компания, заяви неин говорител, цитиран от Ройтерс.

Базираната в Лейвъл, Квебек, компания отчасти използва акции, за да компенсира служителите си. Акциите ѝ обаче поевтиняха с над 70% от началото на август насам заради опасенията, че използва американски специализирани фармации и заради скока на цените на някои от лекарствата ѝ.

Около 70 от служителите на ключови позиции под мениджърско ниво във Valeant получават пари в брой и акции, за да останат в компанията. Valeant вероятно ще предложи стимулите и на друга част от екипа си през следващите седмици, заяви Лори Литъл, ръководител на инвеститорските връзки, без да споделя допълнителни детайли.

В САЩ определено има известно напрежение“, каза Литъл по време на инвеститорска конференция на Jefferies в Лондон. „Въпреки тези сътресения определено не искаме да видим масово напускане“.

Литъл заяви, че служителите извън САЩ усещат по-малък натиск, тъй като Valeant е известна с други имена в някои държави.

Необявеното доскоро използване на специализираната фармация Philidor Rx Services от Valeant накара спекулантa Citron Research да обвини компанията, че е напомпвала приходите от продажбите изкуствено. Фармацевтичната компания отрече обвиненията, но потвърди, че има близки отношения с Philidor.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още