IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Николай Ялъмов: Фед се съобразява най-вече с Китай

По думите на експерта показателно ще бъде следващото тримесечие, защото ще видим какво ще се случи с Китай при цена на петрола от 30 долара

18:20 | 28.01.16 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

"Федералният резерв не изненада никого, защото ясно се вижда балансът между понижените цени на енергоресурсите и забавянето на темпа на развитие на Китай". Това каза Николай Ялъмов, председател на съвета на директорите на "Капман Холдинг", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Според експерта притесненията на Фед идват от "забавянето на темповете на развитие на Китай, както и от ясните заявки на властите в Пекин миналата година, че при скъпите ресурси през 2015 г. и високата цена на долара те имат намерение да "развържат" юана". "Това частично развързване беше сигнал, че не бива да се върви към поскъпване на долара в световен мащаб", пояснява той.

"Почти всички решения в последно време малко или много са повлияни от това какво се случва в Китай", категоричен беше Ялъмов.

"Фед в решенията си най-много се съобразява с Китай, колкото и да се опитват да го отрекат. Тук вече всеки нормален икономист трябва да се запита коя е доминиращата икономика в света", каза още той.

По думите на експерта много показателно ще бъде следващото тримесечие, защото ще видим какво ще се случи с китайската икономика при цена на петрола от 30 долара.

"След изявлението на Фед реакция на пазарите нямаше, защото то е свързано с баланс на геополитиката", смята Ялъмов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
Ако искаш цъкни ти едно интервю вместо тоя горе, сигур тогава най-големата икономика може да е Люлин и Обеля ....:)) Аз нит съм икономист алхимист, нито съм костюмиран като човека на снимката, но и във вечерното знаят че е Китай и то не от днеска в обедната почивка, ами от доста време, са ако нема и вечерно ше ти препоръчам Велхем Пик - е малко са б.астуни ама поне ше наычиш нещо ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 6
Stone_Kold
преди 8 години
е на кой да е?на краварите ли с население 5 пъти по малко от Китайското а Китай е локомотива на планетата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 7
fri
преди 8 години
".Тук вече всеки нормален икономист трябва да се запита коя е доминиращата икономика в света"- и според този "експерт - икономист" доминиращата икономика в света е на Китай :))))"Смешен плач" :))) - investor, смея ви се, но вие сте за плач :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 9
power grid
преди 8 години
Tе се съобразяват не само с Китай а и с Русия щото иначе тупаника ще им се стовари с пълна сила.Китайските комунисти не си поплюват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още