IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подкрепата за Тръмп расте и почти се изравнява с Клинтън

41% от вероятните избиратели подкрепят Хилари Клинтън, а 40% - Доналд Тръмп

21:25 | 11.05.16 г. 30
<p>
	Тръмп и Клинтън се сочат за двамата вероятни съперници на президентските избори в САЩ през ноември.&nbsp;<em>Снимки: Ройтерс, колаж: Investor.bg</em></p>

Тръмп и Клинтън се сочат за двамата вероятни съперници на президентските избори в САЩ през ноември. Снимки: Ройтерс, колаж: Investor.bg

Подкрепата за Доналд Тръмп се е увеличила и сега той почти се е изравнил с Хилари Клинтън, което е значителна промяна, откакто милиардерът стана вероятният републикански кандидат за президент на САЩ, показва оповестено днес проучване, цитирано от Ройтерс.

Резултатите от допитването на Ройтерс/Ипсос може да са сигнал за евентуална оспорвана битка между двамата вероятни съперници на президентските избори през ноември. Миналата седмица Клинтън водеше пред Тръмп с около 13 процентни пункта.

Според последните социологически данни 41 процента от вероятните избиратели подкрепят Клинтън, 40 процента подкрепят Тръмп, а 19 процента още на са решили за кого биха гласували. Проучването е било проведено от петък до вторник и в него са участвали 1289 души.

Резултатите свидетелстват за значително увеличаване на подкрепата за Тръмп, откакто той остана последният републиканец в надпреварата за Белия дом след отказването на сенатора от Тексас Тед Круз и губернатора на Охайо Джон Кейсик миналата седмица.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:02 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

12
rate up comment 21 rate down comment 8
bgMan
преди 8 години
Мошеници като Тръмп са много удобни инструменти за куп гадории, които някой друг иска да направи.Постоянно се търсят амбициозни ***, който като се разфантазират и не могат да се усетят как ще ги издокарат да оберат вината за чужди грехове.При положение, че Тръмп бъде избран ако не го убият ще го използват за много лоши неща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 17 rate down comment 1
IQ96
преди 8 години
М-да, нищо ново под слънцето. 14 много си прав, особено за тия дето позволяват...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 17 rate down comment 3
kalendar
преди 8 години
Т.е.-ти каза, че има само един реалистичен вариант-да е като всички бг политици. Приемам другата корекция-стената ще е капката, която ще прелее чашата. И ще е супер неефективна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 32 rate down comment 1
lozkhris
преди 8 години
Стената няма да фалира Америка. Тя е фалирала така или иначе, нищо, че всички упорито продължават да повтарят мантрата "Всичко е наред". 60 милиона черни са на държавна издръжка-купони за храна и квартира. Знам го от американец. Социална държава? И още как - просто "социалното", точно както и при нас, има един определен етнос, когото обслужва. А позволението идва от онея с масурчетата...Та за да се продължи още известно време заблудата, Тръмп го чакат два варианта - или да фалшифицират изборите / както направиха с Буш-Гор / или да го пушнат както направиха с Кенеди...Има и трети вариант - точно като всички бг-политици от 25 години насам, в момента, в който спечели властта да забрави всичките си обещания...Nil novum sub sole...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 21 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
Американците нямат спасение който и да сложат, но сега в склада има Тръмплина и Килърито толкоз, просто нема други Сандърса има социалистически идеи, а Американците нещат такива социални модели ала Швеция ми кат нещат ше си имат един от горните двама ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 29 rate down comment 5
raul_castro
преди 8 години
Не се надявайте много. В щатите ***, латиносите и покварените от 'социалната' политика на Мурджо са огромната маса от гласоподавателите. За мое лично съжаление Тръмп няма как да победи. Лошото е, че дори и да победи, никой няма да му позволи да направи и половината от нещата, за които говори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 39 rate down comment 1
Д.Петков
преди 8 години
"Интересно ми е как ще се чувствате, когато медиите запълнят пространството с детайли от неправедния живот на гусин Тръмп, на фона на които пурата на Бил Клинтън и пословичната тъ^пота на Буш Дж. ви се видят като истински брейнсторминг! хихи..."Ами ще въздишаме завистливо, че не сме на негово място с всичките тия манекенки покрай него...ха-ха! Точно както беше и при Берлускони, гласуват за него...щото всички (мъжката половина) искат да са като него. То не минаваше месец да не го хванат я с *** (накрая беше даже малолетна мароканка), я друга някаква оргия, абе палавник бе ха-ха...После цял месец се пише и коментира, събират се и се оборват доказателствата. Вестниците се продават, TV каналите отчитат повишен интерес, качва се цената на тв рекламите. Виж само каква "заетост" се създава. На раята и трябват освен хляб - и зрелища! хи-хи...А колкото до управленски качества, Тръмп със сигурност си ги има, за разлика от Обонго дето и сергия не е управлявал като частник.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 32 rate down comment 1
studioaa
преди 8 години
В нито една ваша статия не посмяхте да споменете върху какво е писала дипломната си работа като студентка вашата любима феминистка Хилари Клинтън. Тази е написала 90 страници във възхвала на американския комуниС Сол Алински, като даже е взела интервю от своя идол специално да целта обяснявайки ми колко много го уважава и как неговата кауза е права... Естествено медииите медиите винаги мълчат за тъмното минало на комунистите маскирани като либерали точно като Клинтън.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 48 rate down comment 2
marto76
преди 8 години
Американците най-после ще вземат да си направят услуга и да изберат читав президент! Преди време също имаха шанс да сложат умен човек да ги управлява, в лицето на Рудолф Джулиани, но се довериха на Обамата, който даже ги излъга цели два пъти! И сега му сърбат попарата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 43 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
еми ако не им играе по свирката ше бъде уволнен кат Кенедито и Линкълна ..... те там не ги бават много много ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още