IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шансът за импийчмънт или оставка на Тръмп е 48%, смятат букмейкърите

Политическите залози обикновено се фокусират около изборите, но непредсказуемостта на Тръмп накара букмейкърските сайтове да бъдат доста креативни

15:56 | 13.02.17 г. 5
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

От всички президенти на САЩ само трима – Андрю Джонсън, Ричард Никсън и Бил Клинтън – са преминавали през процес на импийчмънт или са подавали оставка. Но залозите, че това ще се случи за четвърти път, все повече се повишават, коментира Quartz.

Сайтът за онлайн залагания Ladbrokes дава около 48% шанс, че Доналд Тръмп ще напусне поста чрез импийчмънт или оставка през следващите четири години. Друг сайт – Paddy Power, смята, че шансът един от двата варианта да се случи през първия му мандат е едно към три.

Според изданието това обаче е сред най-скучните залози върху Тръмп. Кога Тръмп ще уволни говорителя на Белия дом Шон Спайсър? Според Paddy Power има 64% шанс това да се случи пред 2018 г. А каква е вероятността Тръмп да спечели Нобеловата награда за мир през 2017 г.? Едно към сто, според Ladbrokes.

Онлайн залозите, фокусирани около Тръмп, са на всякакви теми. Paddy Power, например, позволява да прецените дали Върховният съд ще възстанови забраната за Тръмп за пътувания на граждани от някои мюсюлмански страни (75% шанс, че това няма да се случи).

Макар че политическите залози обикновено се фокусират около изборите, драмата и непредсказуемостта на мандата на Тръмп накараха букмейкърските сайтове да бъдат доста креативни. А това подкрепи бизнеса им.

„От гледна точка на залозите президентството на Доналд Тръмп доведе до огромен бум на тези видове пазари“, казва Алекс Донахю, ПР мениджър на Ladbrokes, за Politico. “Всичко, което прави Доналд Тръмп, може да се превърне в спекулации, а те – в залози“.

Разбира се, тези сайтове могат да се възползват от новия бизнес, особено предвид лошите резултати от залозите, че кандидатът на демократите Хилари Клинтън ще спечели изборите. Paddy Power, например, разпредели около 5 млн. долара на заложилите на победа на Тръмп, съобщава Politico. Друг сайт за онлайн залози пък даваше шанс от 25%, че Brexit ще се случи вечерта преди вота.

Заслужава си да се отбележи, че букмейкърите от Ladbrokes предлагат шансове 8/11 – или 58% възможност, че Тръмп ще изкара целия си мандат. (Това включва вероятността да бъде импийчнат и да изкара мандата си, което прави шансовете различни от споменатите по-горе 48 процента.) Според други сайтове шансът да бъде преизбран през 2020 г. е около 35%.

И все пак Paddy Power смята, че вероятността Тръмп да не приключи първия си мандат е 40% (макар че причините не са конкретизирани, включвайки импийчмънт, оставка и смърт). Преди осем години сайтът даде на Барак Обама само 8% шанс за същия резултат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
Stone_Kold
преди 7 години
Само чекам го гръмнат тоз и златото да скочи с 300 долара за секунди а далу да пропадне с едни 3000 парчета надоле пак за секунди
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
Stone_Kold
преди 7 години
Тоз кога ше го застреля некой?по *** президент саш не са имали
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 6
khao
преди 7 години
на хероин ли си или обикновенна ракия ? :) честен човек бил, хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаххахахахахахахаххахахахахахахаххаахахаххахахахахахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 3
LuckyYou
преди 7 години
Супер. Ще залагам срещу значи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още