IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манучин: Не можем да гарантираме данъчни облекчения за цялата средна класа в САЩ

Миналата седмица президентът Доналд Тръмп очерта план за данъчна реформа

13:45 | 02.10.17 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Финансовият министър на САЩ Стивън Манучин заяви, че една от основните цели на данъчната реформа на администрацията на президента Доналд Тръмп е да помогне на средната класа, но той не може да гарантира, че всяко семейство от средната класа ще получи данъчно облекчение, предаде Ройтерс.

Целта ни е всички от средната класа да получат данъчно облекчение, каза Манучин в предаването "Тази седмица" на АВС.

По думите му обаче не може да се дадат гаранции, тъй като данъците на хората са различни и ползват облекчения за различни неща.

Доналд Тръмп очерта миналата седмица план, който включва намаляване на корпоративния данък от 35 процента на 20 процента, а най-високият подоходен данък за лица да бъде 35 процента вместо сегашните 39,6 на сто.

Освен това Манучин увери снощи, че проектът за данъчна реформа, който буди много спорове, не облагодетелства най-богатите, както твърдят демократите от опозицията, предаде Франс прес.

Целта на президента е да няма намаляване на данъците за най-богатите, посочи Манучин.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
honaniga
преди 6 години
А и нека влезнем и в положението и на богатите. При тях разходите са и по-големи. Все пак тези няколко десетки хиляди спестени от данъци ще им помогне за поддръжката на техните яхти.Аз съм лесен. Почукване на мойто опелче при бай Кольо ще ми излезе максимум педесетачка. А ако го почерпя и в махленската кръчма по ракия, ще ми даде безплатен съвет как да икономисвам гориво.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
honaniga
преди 6 години
А бе от 39.6 на 35% си е сериозна разликата за богатите.И правилно на средната класа не трябва да им се намаляват данъците. Та нали те къртят кинтите и за богатите и за бедните.Манучи следва наученото от дългогодишният опит на старшините в родната армия.Старшините кои бръчкаха с казармата? Ами тези които ще им свършат работата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 2
michaelis12
преди 6 години
а да ги видим са ква са "сила", кат им говорят подобни глупости на електората дет ги е избрал ..... "Как бе нееее бе ше намалим данъците немате ядове, ама само за богатите щот ако е за всички не мое да гърмим нагоре надолу, а вие треа го платите това нещо " ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 0
Jorkata
преди 6 години
Що бе, пиле - вие си я съсипахте тая средна класа и не би трябвало да е останало много от нея, следователно може да си гарантирате всичко :) Ако и това не може да гарантирате...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още