IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп обмисля да забрани преминаването на имигранти през границата с Мексико

Това вероятно ще стане със същата законова рамка, използвана при забраната за влизане в страната на граждани от няколко предимно мюсюлмански страни

14:37 | 27.10.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп обмисля да въведе забрана за влизане на имигранти през южната граница на САЩ. Това по всяка вероятност ще стане със същата законова рамка, използвана при въведената по-рано забрана за влизане в страната на граждани от няколко предимно мюсюлмански държави, съобщава източник на Bloomberg.

Тръмп в момента разглежда редица възможности за предотвратяване на преминаването на имигранти без документи пред американо-мексиканската граница, посочи друг източник от Белия дом.

Забраната за пътуване, която влезе в сила малко след встъпването в длъжност на президента през 2017 г., засегна хора от седем държави, пет от които населени преобладаващо с мюсюлмани.

Обмисляната сега мярка ще отказва убежище с довод за защита на националната сигурност и ще предоставя по-големи правомощия на пограничните служители.

Тръмп превърна незаконните имигранти своя основна тема в седмиците преди средносрочните избори за Конгрес в САЩ, които трябва да се проведат на 6 ноември.

В петък Пентагона одобри молба за изпращането на допълнителен брой военнослужещи на южната граница на страната, в размер на няколко хиляди души. Министърът на отбраната Джим Матис, който в момента е на обиколка в Близкия изток, е одобрил молбата за помощ и е упълномощил представители на армията да уточнят подробностите като размер, състав и разходи на изпратените сили по границата, съобщава сп. Time.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 16 rate down comment 3
ABBA
преди 5 години
Eee c'я дедо Дони не мой тъй.Забрахте ли с измислени предлози и войни 1/3 от територията на Мексико?Забрахтеее....О'рта искат да си одят у къщи, к'ъф е проблема?Де ги човешките права?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
BobbyM
преди 5 години
Все повече ме кефи чичо Доналд!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още