IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поне три жертви при масова стрелба в калифорнийския град Гилрой

Според очевидци бял мъж на около 30 години е открил огън по присъстващите на фестивала

08:48 | 29.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Трима души бяха убити, а 12 ранени в стрелбата по време на фестивала на чесъна в град Гилрой в американския щат Калифорния, предадоха световните агенции.

Фестивалът се провежда ежегодно и продължава три дни. По време на него в Гилрой, който се намира на 176 километра югоизточно от Сан Франциско, се стичат хиляди почитатели на чесъна и на вкусната храна. 

Очевидци разказват, че празникът се е превърнал в кошмар и хората са изпаднали в паника и са започнали да бягат, когато са чули стрелбата. Кадри, излъчени по американски телевизии, показват ранени хора. Очевидци говорят за пострадали деца.

Дион Брако, който е член на местния общински съвет, заяви пред в. New York Times, че има заподозрян за стрелбата, който е бил арестуван, предаде Ройтерс. Според очевидка бял мъж на около 30 години е открил огън по присъстващите на фестивала, допълва AFP, цитирана от БТА. Според най-нови данни извършителят на стрелбата  е бил застрелян. 

Нестабилните кадри на NBC показват хора, които очевидно бягат от нещо на една ливада. Репортер съобщава за най-малко шест линейки. Други кадри показват полицейски коли със сини светлини. Има много видеоклипове, циркулиращи в социалните медии, показващи снимки от случващото се. 

Тридневният фестивал Gilroy Garlic Festival“ привлича много семейства според организатора на Фестивала на храните от 1979 г. насам. Той е специализиран в храни на базата на чесън. По време на събитието свирят и много музикални групи. 

В САЩ често се случват инциденти с огнестрелни оръжия. При такива инциденти близо 40 000 души загинаха в страната през 2017 година. През октомври 2017 г. по време на музикален фестивал в Лас Вегас мъж извърши особено тежко клане: десетки хора бяха убити, когато той стреля от хотела си в тълпата. 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още