IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на GameStop поевтиняват след уволнението на финансовия директор

Към 17:40 ч. българско време, малко след началото на редовната сесия на Wall Street, акциите изтриват 4,3% от цената до 129,50 долара

17:41 | 08.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Акциите на търговеца GameStop поевтиняват в петък, след като компанията за видеоигри съобщи, че главният финансов директор Майк Рекуперо е уволнен. Към минорното настроение на инвеститорите се прибави и новината за готвено съкращаване на работни места, съобщава Bloomberg.

Към 17:40 ч. българско време, малко след началото на редовната сесия на Wall Street, акциите изтриват 4,3% от цената до 129,50 долара. По-рано пониженията бяха от над 6%.

Диана Джадже, настоящият главен счетоводител, ще замени Рекуперо, считано веднага, съобщиха от GameStop.

В същото време документи на компанията, видени от Bloomberg, показват, че тя иска да направи „редица редукции“ на персонала. Съкращенията ще се усетят както в компанията майка, така и в онлайн списанието Game Informer.

Раян Коен, който се присъедини към борда и стана негов председател миналата година, се опитва да даде нов тласък на растежа на GameStop – чийто блясък залезе с прехвърлянето на геймърите от дискове към директни сваляния. По време на пандемията GameStop стана емблема за т. нар. мания по меме акциите, разпалвана от групи в социалните мрежи, а не толкова от бизнес фундаменти.

„След като направихме над 600 корпоративни назначения през 2021 г. и първата половина на 2022 г., имаме силно разбиране за нашите нужди от трансформация“, посочва главният изпълнителен директор Мат Фурлонг.

Компанията е изправена и пред сблъсък за стратегията между новоназначените мениджъри, много от които от Amazon.com Inc., и ветераните от GameStop с опит в директните продажби на видеоигри.

Компанията наскоро нае няколко души от онлайн гиганта в опит да промени фокуса си от физическите магазини към електронната търговия. Главният изпълнителен директор на GameStop, главният директор по растежа, както и вече напусналия главен счетоводител имат дълга история в Amazon.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още