IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Либия изпитва недостиг от течни горива

Към страната плава кораб с гориво, но САЩ и Франция може да не го пуснат, казва служител от либийския енергиен отрасъл

19:56 | 24.03.11 г.
Либия изпитва недостиг от течни горива

Либия изпитва недостиг от течни горива и се нуждае от спешен внос, но кораб с гориво, плаващ към Триполи, може да бъде спрян от западните сили, каза служител от либийския енергиен отрасъл, цитиран от Ройтерс.

Либия е износител на петрол и има свои рафинерии, но енергийният й сектор пострада много заради започналия преди пет седмици конфликт между правителството и бунтовниците, които контролират източната част от страната, отбелязва агенцията.

Репортер на Ройтерс е пътувал вчера на официално разрешена екскурзия от Триполи до Бани Уалид, на около 170 км югоизточно от столицата, и е видял в няколко града големи опашки за бензин. Същата е била картината във вторник пред бензиностанциите в Триполи.

Има недостиг на горива и ние се опитваме да решим този проблем, казва служителят, пожелал анонимност. По думите му към Либия плава кораб с гориво, но САЩ и Франция може да не го пуснат или може да го бомбардират.

(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още