IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Total и Shell откриха петрол край бреговете на Френска Гвиана

Залежите са открити в морски район, разположен на 150 км североизточно от столицата на страната Кайен

20:12 | 09.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Strocchi, лиценз:<strong> <a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/" target="_blank">CreativeCommons</a></strong></em></p>

Снимка: Strocchi, лиценз: CreativeCommons

В крайбрежната зона на Френска Гвиана за първи път е открито находище на петрол, съобщиха днес петролните концерни Total и Royal Dutch Shell, цитирани от ДПА.

Залежите са открити в морски район, чиято дълбочина е над 2000 метра, разположен на 150 км североизточно от Кайен, столицата на Френска Гвиана. Петролът е на дълбочина от около 5711 метра под водата.

В района се извършват проучвателни сондажи от март 2011 година.

В концесията за търсене и експлоатация на залежите Total има дял от 25%, а Royal Dutch Shell - 45%. Британската компания Tullow Oil има дял от 27,5%, а четвърта компания - Northpet - дял от 2,5%.

Нови тестове трябва да определят потенциала на находището, проучвайки количеството и качеството на петрола в него, допълва Total.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
aristotel
преди 12 години
ЧУДО голямо. Аз и сега си карам колелото и после пак ще си го карам. Или пък си паля спидерчето (моторетката) и като малкия МУК се придвижвам сред диваци каращи СУВ-ове за по 200 хил. и пак ги изпреварвам на светофарите. Но тези *** карат зверове от по 200-300 к.с с по 30-40 км. в града. Така, че слабо ме интересува къде са го открили и колко ще е БАРЕЛА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още