IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сорос: Пазарите тласкат света към нова Голяма депресия

Властите в Европа са изгубили контрол върху ситуацията и трябва бързо да си го върнат, предупреждава милиардерът

12:23 | 30.09.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Джордж Сорос, снимка БТА</p>

Джордж Сорос, снимка БТА

Финансовите пазари тласкат света към нова Голяма депресия, а властите, преди всичко в Европа, са изгубили контрол върху ситуацията, посочи инвеститорът милиардер Джордж Сорос, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Трябва да се възстанови контролът върху събитията и това да стане незабавно", заяви Сорос в отворено писмо, публикувано във Financial Times.

81-годишният финансист предлага три мерки - постигане на ново споразумение между страните членки на еврозоната, с което да се създаде единно министерство на финансите, преминаване на големите частни банки в еврозоната под управлението на Европейската централна банка (ЕЦБ) в замяна на временни гаранции, привличане на нов капитал в страни като Италия и Испания при ниски лихви, които трябва да се осигурят от ЕЦБ.

По думите на Сорос тези стъпки ще успокоят пазарите и ще дадат на Европейския съюз време да изработи стратегия за икономическия растеж, без който проблемът със задлъжнялостта на страните не може да бъде решен.

Милиардерът отбелязва, че всички варианти за решения, които сега се обсъждат от лидерите на ЕС, не са достатъчно радикални за бързо стабилизиране на ситуацията.

" В тази ситуация са необходими нови и смели подходи", отбелязва Джордж Сорос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
stoiloff
преди 12 години
Банките-Лихвари , набедени финансисти и крадливи икономисти съсипват света! Създават безсмислени правила и глупави норми, облагодетелстващи само и единствено тях!Но ще дойде време , когато икономист и финансист, както и банкер ще са *** дума!!!! Гладуващите по света не са всички интелектуалци! А гладния човек е по силен и от 10 полицая след като освирепее!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
kamikatze
преди 12 години
И така до NWO...A long time ago in a galaxy far, far away....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
Peter_Gospodinov
преди 12 години
А Сорос го тласкат към по-високо място в класацията на най-богатите ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още