IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилия е готова да отпусне на еврозоната кредит до 15 млрд. долара

Латиноамериканската държава обаче не желае това да стане директно, а само по линия на МВФ

15:27 | 02.12.11 г. 2
Бразилия е готова да отпусне на еврозоната кредит до 15 млрд. долара

Бразилия е готова да отпусне на държавите от еврозоната кредит на стойност 10-15 милиарда долара, като информацията за подобна възможност е достигнала до изпълнителните органи на Европейския съюз, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на свой информиран европейски източник.

„Бразилия е готова да окаже евентуална помощ, но ще я предостави на еврозоната чрез Международния валутен фонд“, посочва източникът.

Той не изключи варианта този подход да отразява общата позиция на държавите от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР) за подпомагане на еврозоната.

Очаква се финансовата подкрепа да бъде осъществена по линия на МВФ и да достигне 40-60 млрд. долара, отбелязва руската агенция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
al64ad
преди 12 години
Я се позамисли малко ...защо "ще я предостави на еврозоната чрез Международния валутен фонд" ?.......и тогава давай съвети.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
10-15 млрд. са капка в морето, на фона на спекулации, че Италия има нужда от 600 млрд. По-добре г-жа Русев да не харчи парите на тамошните данъкоплатци, хем няма да има ефект хем няма да има възвращаемост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още