IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P може да понижи и топ рейтинга на ЕИФС

В зависимост от прегледa на рейтингите на държавите-членки в ЕИФС, може да понижим дългосрочния му кредитен рейтинг с една или две степени, посочват от агенцията

17:02 | 06.12.11 г.
S&P може да понижи и топ  рейтинга на ЕИФС

Международната рейтингова агенция Standard & Poor`s постави под наблюдение и кредитния рейтинг на Европейския инструмент за финансова стабилност (ЕИФС).

Това означава, че скоро може да се стигне до понижение на дългосрочния кредитен рейтинг на спасителния фонд за еврозоната, съобщи CNBC, като се позова на съобщение на агенцията.

„В зависимост от резултата от нашия преглед на рейтингите на държавите-членки в ЕИФС, може да понижим дългосрочния му кредитен рейтинг с една или две степени“, се посочва в съобщението на Standard & Poor`s.

Същевременно агенцията потвърди краткосрочния кредитен рейтинг на спасителния фонд на ниво А-1+.

От Standard & Poor`s посочиха, че най-вероятно дългосрочният кредитен рейтинг на ЕИФС ще отговаря на най-ниския рейтинг на държавите, които в момента имат максимален кредитен рейтинг, който обаче подлежи на преразглеждане от агенцията.

Тази нощ Standard & Poor`s обяви, че ще преразгледа дългосрочните кредитни рейтинги на 15 държави-членки на еврозоната, сред които има 6 с максимален кредитен рейтинг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още