IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman: Най-лошото отмина

Понижаването на дълговите нива продължава, компаниите започват да правят пари отново, а ситуацията на жилищния пазар в САЩ се подобрява

16:48 | 25.01.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Лойд Бланкфейн<em>: </em>&quot;Има неща, които могат да предизвикат пазарни сътресения в бъдеще, но също така са налице и множество позитивни сигнали&quot; <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Лойд Бланкфейн: "Има неща, които могат да предизвикат пазарни сътресения в бъдеще, но също така са налице и множество позитивни сигнали" Снимка: Ройтерс

Най-лошото от финансовата криза вече е за гърба ни, заяви изпълнителният директор на Goldman Sachs Лойд Бланкфейн, цитиран от BBC.

„Мисля, че кризата отмина. Най-лошите и притеснителни проблеми, за които всички говореха през последната година, вече са решени“, изтъква банкерът, който също така защити начина, по който банката ще изплаща последните си бонуси, за което понесе остра критика във Великобритания.

По-рано този месец банката промени решението си да отложи изплащането на бонуси на Острова, с което искаше да се възползва от понижението на данъчните ставки, влизащо в сила през април.

Бланкфейн коментира, че банката е променила политиката си в отговор на критиките.

„Ние сме публична институция и разчитаме на добрата си репутация, така че реагирахме на критиките“, казва мениджърът. „Ще променим плановете си“.

Състоянието на глобалната икономика и финансова система Бланкфейн коментира с думите, че „има много неща, за които може да сме оптимисти“.

"Има неща, които могат да предизвикат пазарни сътресения в бъдеще, но също така са налице и множество позитивни сигнали, предполагащи, че много от проблемите, свързани с финансовата система, са в процес на разрешаване.

По думите му понижаването на дълговите нива продължава, компаниите започват да правят пари отново, а ситуацията на жилищния пазар в САЩ и в други страни се подобрява.

Този месец Goldman Sachs обяви, че през 2012 г. нетната ѝ печалба е достигнала 7,5 млрд. долара – резултат, който според икономистите показва, че институцията се е възстановила напълно от кризата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 11 години
Няма какво да се добави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 0
nobel
преди 11 години
Най-лошото отмина напълно, окончателно и завинаги. Кой знае защо съм готов да се хвана на бас със всеки финансист за цялото му имущество + вътрешните му органи, че сега идва по-лошото. "понижаването на дълговите нива продалжава" Къде, кога и защо аз не го знам? сигурно съм най-тъпият човек във вселената, но дълговете се ... повишават. Иначе защо Барак Обама би предпочел да "отпразнува" Нова година в компанията на сенатори в разискването на забавния проблем за повишаването на тавана на дълга? Някой да има нещо да ми казва?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още