IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank: Новите вложения в хедж фондове ще се утроят

По този начин до края на годината активите в сектора могат да нараснат с 11% до 2,5 трлн. долара

15:40 | 25.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Новите инвестиции в хедж фондове през 2013 г. вероятно ще се утроят, достигайки рекордни стойности, разкрива изследване на Deutsche Bank AG, цитирано от Bloomberg.

По този начин до края на годината активите в хедж фондове по света могат да нараснат с 11% до 2,5 трлн. долара, се посочва в годишното изследване на най-голямата германска банка. 

Участвалите в проучването инвеститори са дали да се разбере, че до края на годината възнамеряват да инвестират в хедж фондове около 123 млрд. евро. Освен това реинвестираната им печалба от миналата година вероятно ще надхвърли 169 млрд. долара, разкрива още докладът на базираната във Франкфурт банка.

Хедж фондовете ще се разширят, тъй като инвеститорите търсят по стабилна възвращаемост с ниска корелация с други актив като акции и облигации, се казва в изследването.

Възлизащата на 2,3 трлн. долара глобална хедж фонд индустрия нарасна с 6% през миналата година, абсорбирайки 34,4 млрд. долара нетни постъпления, разкриват данни на базираната в Чикаго Hedge Fund Research Inc.

„Въпреки предизвикателните пазарни условия представянето на хедж фондовете в края на миналата година и началото на тази е обещаващо“, казва Харви Туоми, базиран в Хонконг финансист на Deutsche Bank.

„Като цяло 2013 г. изглежда много обещаваща за индустрията“, коментират авторите на доклада. „Тези хедж фондове, които успяват да постигнат добра възвращаемост година след година, изглеждат все по привлекателни за инвеститорите, търсещи, както по-добра рисково претеглена възвращаемост, така и сигурност“.

Около 62% от участвалите в проучването инвеститори са заявили, че очакват хедж фонд вложенията им да се разширят в сравнение с едва 42% през 2012 г..

65% от всички инвеститори, участвали в проучването, включително 79% от институционалните инвеститори, търсят между 5% и 10% възвращаемост от хедж фонд инвестициите си.

Като цяло хедж фондовете се представиха по-слабо от MSCI World Index, който през миналата година нарасна с 13%, след като цената на така наречените рискови активи се възстанови на фона на по-благоприятната глобална макроикономическа обстановка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още