IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кметът на Лондон тръгна "на лов" за инвеститори из Персийския залив

Държавите от региона крият огромен инвестиционен потенциал, от който Великобритания иска да се възползва

12:56 | 17.04.13 г.
Кметът на Лондон тръгна "на лов" за инвеститори из Персийския залив

Кметът на Лондон Борис Джонсън оглавява търговска мисия в Персийския залив, която иска да привлече големи инвестиции в британската столица и да изгради по-силни връзки с този регион на висок растеж, пише онлайн изданието Property Magazine.

Джонсън ще посети Абу Даби, Дубай, Доха и Катар. По време на петдневната визита кметът има поредица от срещи на високо равнище с политически, държавни и бизнес лидери, включително високопоставени членове на кралските семейства в региона, суверенни фондове и инвестиционни институции.

Държавите от Персийския залив крият сериозен инвестиционен потенциал за Лондон, още повече, че те вече са седмият по големина експортен пазар на Великобритания. Например Катар твърди, че кумулативните инвестиции на емирството на Острова възлизат на 20 млрд. паунда, като се планира те да се увеличат.

Борис Джонсън има насрочени срещи с бизнес организации, включително Abu Dhabi British Business Group и Qatar British Business Forum. Той ще проведе разговори с големи инвеститори, много от които вече имат сериозен интерес към Лондон, включително султан Ахмед Бин Сулайем, президент на DP World, която притежава пристанището London Gateway и бизнес парка, който е в строеж, и Халед Ал Сайед, изпълнителен директор на Qatari Diar, инвеститор в Олимпийското селце в Лондон.

Докато е в Дубай, Джонсън ще засили контактите между Dubai Internet City - най-големият ICT бизнес парк в Близкия изток, и лондонския Tech City. В Dubai Internet City са базирани технологични гиганти като Microsoft, Google, Facebook, Linkedin, Yahoo и Cisco.

Джонсън ще е придружен от делегация от бизнес лидери, представляващи ключови сектори на икономиката на Лондон, включително финансовите услуги, спорта, архитектурата, инфраструктурата, технологиите и креативния бранш.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още