IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес лидери призоваха Г-8 да либерализира търговията и инвестициите

На среща с британския премиер Дейвид Камерън те изтъкнаха необходимостта от реформа на данъчната система в посока опростяване

10:13 | 22.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Бизнес лидери призоваха Г-8 да либерализира търговията и инвестициите

Бизнес лидери от 8-те най-големи икономики в света призоваха правителствата си да либерализират търговията и инвестициите и да проведат данъчни реформи, се посочва в изявление на Конфедерацията на британската промишленост, цитирано от РИА Новости. През тази година Великобритания е ротационен председател на Г-8.

„Бизнес лидери от Г-8 се срещнаха с британския премиер Дейвид Камерън. На преговорите бе засегнат широк кръг въпроси, като основната тема бяха търговията, инвестициите, данъчните проблеми и прозрачността. По време на преговорите участниците призоваха правителствата на всички държави от Г-8 да използват предстоящата през юни среща в Северна Ирландия, за да дадат нов тласък на икономическия растеж и на процеса на създаване на нови работни места“, се посочва в тяхно съобщение.

„Искаме Г-8 да се превърне в лидер в либерализирането на търговията и инвестициите, за да бъдат разкрити нови пазари, включително чрез нови търговски споразумения. Трябва да се борим с протекционизма, да подобрим условията за търговия и да поддържаме открита, основана на правила система, позволяваща на всички държави да използват предимствата на развитата търговия“, се изтъква в изявлението.

Според бизнес лидерите търговията със стоки с производствено-техническо предназначение и финансовите инвестиции трябва да бъдат превърнати в приоритети, а данъчната реформа е наложителна. „Насочената към подкрепа на икономическия растеж данъчна реформа, предвиждаща понижаване на ставките, разширяване на данъчната база, опростяване на системата и спазването на законите е приоритет за Г-8. Ние разчитаме на значителен напредък в тази област“, се уточнява в документа.

Участниците в срещата са благодарили на Камерън за готовността му да проведе консултации преди срещата на високо равнище в Северна Ирландия и да разгледа препоръките на бизнес общността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още