IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безработицата в Г-20 ще продължи да расте

Ситуацията ще продължи да се влошава, ако не променим курса по отношение на трудово-правните въпроси, според генералния директор на МОТ

18:08 | 19.07.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Безработицата в Г-20 ще продължи да расте

Безработицата в 20-те най-силни световни икономики най-вероятно допълнително ще се увеличи, ако не бъдат предприети незабавни действия в подкрепа на пазара на труда. Това коментира пред CNBC генералният директор на Международната организация по труда (МОТ) Гай Райдър.

„Ние се връщаме назад. Доста е тревожно да се види, че безработицата не е намаляла, в действителност тя продължава да се увеличава“, коментира Райдър, който участва в срещата на финансовите министри на държавите от Г-20 в Москва.

По думите на Райдър 93 млн. души от страните от Г-20 в момента са безработни. В доклад на организацията, който беше публикуван по-рано тази седмица, се посочва, че безработицата е намаляла незначително в половината от страните от Г-20 и се е повишила в другата половина.

Най-висока е безработицата в Южна Африка и Испания (над 25% във всяка от страните), сочат още данните на организацията. Във Франция, Италия и Европейския съюз като цяло безработицата надвишава 11%, допълват от МОТ.

Средно около 30 на сто от безработните в държавите от Г-20 са били без работа повече от година.

В развитите икономики най-много работни места са били съкратени в строителството и производствения сектор. Същевременно строителният сектор е водещ в създаването на работни места в няколко от развиващите се икономики от Г-20.

„Фактът, че Международният валутен фонд коригира надолу най-новите си прогнози за икономическия растеж означава, че ситуацията ще продължи да се влошава, ако не променим курса по отношение на трудово-правните въпроси“, коментира Райдър.

Той посочи, че САЩ се движат в правилната посока предвид факта, че Вашингтон обвърза паричната си политика именно със ситуацията на пазара на труда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
Не, безработицата не може да расте, расте изземването на оборотните кеш пари от "свободните " пазари!И тогава чичко лихвар, като божество неземно идва, не, Ти отиваш при него и Го молиш, за милост, за някой малък кредит, па макар и с огромен сложен лихвен процент !!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още