IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилия продаде две от най-големите си летища

Продажбите са част от програмата на Дилма Русеф за модернизация на инфраструктурата

17:10 | 22.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бразилия продаде две от най-големите си летища

Бразилското правителство продаде две от най-натоварените си летища за 9,1 млрд. долара, като част от  програмата на президента Дилма Русеф е за модернизация на инфраструктурата на втория по големина развиващ се пазар в света.

Консорциумът Aeroportos do Futuro, водена от Odebrecht SA, предложи 8,3 млрд. долара и спечели правото да експлоатира летището Galeao в Рио де Жанейро. Именно то ще посрещне туристите по време на Световното първенството по футбол през 2014 г. и по време на Олимпийските игри през 2016 г.

Aerobrasil group си спечели правото да работи на летище Confins в Бело Оризонте през следващите 30 години, а сделката е на стойност 1,82 млрд. реала.

Днешният търг е част от програмата, която Русеф обяви миналата година. Нейната цел е да привлече 212 млрд. реала в инвестиции за пътища, железопътни линии, пристанища и летища.

Идеята е да се облекчат сегашните инфраструктурни затруднения и ида се стимулира експанзия на най-голямата икономика в Латинска Америка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още