IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Procter & Gamble ще преструктурира презокеанския си бизнес?

Компанията планира сливане на звената в Европа, както и на тези в Индия, Близкия Изток и Африка

09:55 | 14.12.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Procter & Gamble ще преструктурира презокеанския си бизнес?

Procter & Gamble планира да реорганизира презокеанския си бизнес като част от плановете на главния изпълнителен директор Ей Джей Лафли да намали разходите, предава Ройтерс, като се позовава на източници от компанията, пожелали анонимност.

Според източниците плановете за преструктуриране на бизнеса ще бъдат обявени официално през 2014 г. Засега компанията отказва коментар.

Компанията обмисля сливане на западноевропейското подразделение с бизнеса в Централна и Източна Европа, както и на звената в Индия, Близкия Изток и Африка.

Procter & Gamble върна Лафли като изпълнителен директор през май, след като ръководството на компанията беше притиснато от инвеститорите да осъществи бързи реформи и да подобри резултатите си.

Лафли се присъединява към компанията през 1977 г. В периода 2000 – 2009 г. работи като президент и главен изпълнителен директор.

Тази година компанията промени из основи ръководството си. Миналия месец стана ясно, че и през 2014 г. ще има промени на хора на ключови управленски позиции.

Въпреки че Procter & Gamble първоначално изпълни успешно 5-годишен план за намаляване на разходите, резултатите не удовлетвориха очакванията на големите инвеститори. Компанията продължава да се бори и със силни насрещни ветрове и слаб растеж на развиващите се пазари, което се очаква да продължи и в средносрочен план. Продажбите в развитите държави също са в застой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още