IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милионерите ще заложат на Европа през 2014 г.

Проучване показва, че инвеститорите предпочитат Стария континент пред развиващите се пазари и САЩ

21:00 | 08.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Милионерите ще заложат на Европа през 2014 г.

Накъде ще се запътят големите пари тази година? Към Европа. Дали това е мъдър ход или не, то тази година определено богатите ще инвестират именно на Стария континент, а не в който и да е друг регион по света. Или поне показва последното проучване на Spectrem Group, пише CNBC.

Допитването, провело се сред инвеститори, които притежават над 1 млн. долара, разкрива, че милионерите са изключително предпазливи, когато става дума за инвестиции в чужбина. 58% отговарят, че тази година няма да инвестират извън САЩ.

Но от тези, които възнамеряват да насочат инвестициите си в чужбина, най-много смятат да заложат на възстановяващата се Европа и да пренебрегнат развиващите се пазари. През 2014 г. 20% от тях ще инвестират в Европа.

Следва Китай с 16%, Бразилия с 12%, Канада – с 11 на сто, Япония и Австралия с по 8%. Индия и Великобритания печелят по 7% от гласовете. Русия заема последното място в своеобразната класация с 3%.

Милионерите са предпазливи и по отношение на инвестициите си в САЩ. Запитани в какво най-вероятно ще вложат парите си през 2014 г., най-много от анкетираните отговарят разплащателни или спестовни сметки – 55%. Акциите са вторите най-предпочитани инструменти с 52%. Следват ги фондовете на паричния пазар и депозитните сертификати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още