IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ебола попари надеждите за три бедни африкански икономики

Повечето анализатори са на мнение, че икономиката на Африка като цяло ще продължи да расте

11:46 | 16.10.14 г. 1
<p style="margin-bottom: 0cm">
	Оцелели от вируса ебола жени позират за снимка в Либерия. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Оцелели от вируса ебола жени позират за снимка в Либерия. Снимка: Ройтерс

Междувременно Глобалната система за предотвратяване на глада предрича голяма продоволствена криза, ако епидемията от ебола продължи да се разраства през идните месеци. ООН все още не е успяла да  достигне до 750 хил. хора, нуждаещи се от храна в Западна Африка, където цените растат главоломно, а стопанствата са изоставяни поради страха от заразата, предаде AP.

По случай Световния ден на прехраната, който се отбелязва днес, агенции на ООН и неправителствени организации положиха сериозни усилия да предотвратят масов глад. "Светът се мобилизира и ние трябва да достигнем до най-малките села в най-затънтените райони. Данните сочат, че нещата ще се влошат, преди да започнат да се подобряват. Докъде ще стигне влошаването зависи от всички нас", каза Денис Браун, регионален директор за
Западна Африка на Световната програма на ООН по прехраната (СПП).

Според СПП 1,3 млн. души в най-тежко засегнатите от епидемията райони на Либерия, Сиера Леоне и Гвинея очакват спешно хранителна помощ и трябва да се достигне до тях. До момента СПП е доставила храна на 534 хил. души и очаква още този месец да достигне до 700 хиляди.

СПП доставя храна на пациенти в центровете за лечение на ебола, на оцелели от вируса, които вече са освободени от центровете, и на общини, поставени под карантина или сред които е отбелязано масово разпространение на заразата, включително на семействата на заразените. СПП се занимава и с логистика и осъществява хуманитарни полети между трите най-тежко засегнати страни и съседните летища в Дакар (Сенегал) и Акра (Гана), за да могат хуманитарните работници по-бързо да достигат необходимите места.

Още видео материали може да видите в сайта на Bulgaria on Air

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Добре ми беше, като не се докосвах до компютъра няколко месеца!Ей го, за два дена и ме изкараха от релси!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още