IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган: Ще убедя Владимир Путин да преразгледа позицията си спрямо Сирия

Турският президент все още настоява за създаването на тристранна комисия за Сирия на ниво министри на външните работи във формат САЩ, Русия и Турция

13:55 | 03.10.15 г. 49
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ердоган: Ще убедя Владимир Путин да преразгледа позицията си спрямо Сирия

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще може да убеди Русия да преразгледа позицията си по събитията в Сирия, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Ердоган заяви това в интервю, излъчено днес от телевизия „Ал Джазира“. Той допълни, че възнамерява да обсъди с президента на Руската федерация ситуацията в Сирия.

„Ако ние с Русия сме приятелски страни, имаме правото да помолим президента Владимир Путин да преразгледа направените от него стъпки и предприеманите действия“, каза Ердоган.

Русия ни уведоми в писмо, че по време на нейната операция авиационни удари ще бъдат нанасяни по терористичната групировка Ислямска държава, но авиационните удари се нанасят в провинциите Хомс, Хама и Алепо.

„Под ударите се оказаха части на умерената опозиция“, заяви Ердоган. Той посочи, че по време на посещението си в Москва на 23 септември е предложил на руския президент да бъде създадена тристранна комисия за Сирия във формат САЩ - Русия - Турция на ниво министри на външните работи.

„Ние ще възложим на тримата министри да се съберат и да обсъдят как да се възстанови мирът в Сирия“, каза Ердоган.

„Путин обаче не иска да се обсъжда отстраняване от власт на президента Башар Асад и възможното решаване на кризата без негово участие“, допълни турският президент.

По време на срещата си с Путин в Париж германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд призоваха руския лидер да атакува само Ислямска държава.

„Казахме на Путин, че Ислямска държава е врагът, с който трябва да се борим, и че се нуждаем от политическа промяна“, коментира Меркел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

49
rate up comment 3 rate down comment 1
kalendar
преди 8 години
смъкни тая долна граница. Не е 1453 а доста преди това. Поне едни 100 год. Що смяташ, че са ни подмятали на Балканите се едно сме мръсни парцали. Имай предвид, че по онова време нещата тук не са както са в момента. Но си прав, че се поизхвърлих.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
48
rate up comment 7 rate down comment 3
supertrader
преди 8 години
САЩ или Западна Европа можеха за часове да ликвидират ИД, но не го направиха. Магат да го сторят без да изпратят нито един войник. Русия е там защото те така искат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
47
rate up comment 4 rate down comment 4
supertrader
преди 8 години
Ралната сила на тези пари които Русия харчи за воента сила е 10 пъти по висока от тази на амерканците.Това е факт. Т.е. там се харчат 800 милиарда, а според мен са 1 трилион направо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
46
rate up comment 9 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
Йоан 9:39 " А Иисус рече: за съд дойдох Аз на тоя свят, за да виждат невиждащите, а виждащите да станат слепи.40. Чуха това някои от фарисеите, които бяха с Него, и Му рекоха: нима и ние сме слепи?41. Иисус им рече: да бяхте били слепи, не щяхте да имате грях; но сега казвате, че виждате, затова грехът ви остава."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
45
rate up comment 10 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
ее посмали ги малко де! Да речем между средата на 15 до към края на 17 и началото на 18-ти век или това са около 250 години. После руснаците си ги предашат периодично. А и не само те.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 9 rate down comment 2
kalendar
преди 8 години
да...Османската империя е била толкова зависима и толкова послушна, че чак са я поканили да стигне до Виена. Бъркаш Болният човек на Европа с Турция. Не, че не е зависима, ама исторически тъкмо около едни 400-500 години целият свят се е насирал като чуе за тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 11 rate down comment 3
STRAHO
преди 8 години
"Помните ли сирийският опозиционер, който изяде сърце на сирийски войник?Помните ли командира на отряда на бунтовниците, който пред тв камера разкъсва гръдта на убит сирийски войник и поглъща сърцето му? Как мислите, към коя групировка принадлежи той? Може би към жестоката Ислямска държава, филиал на Ал Кайда?Не, принадлежи съм добросърдечните борци за свобода / в американската терминология freedom fighters умерени бунтовници (moderate rebels) от Свободната Сирийска армия. Тази групировка открито се поддържа от САЩ, Турция, Катар и Франция.Между другото този канибал, който се казва Аб Саккар, тогава западните медии веднага започнаха да го оправдават. В интервю с него по ББС, той разказва сърцераздирателно за милиони изнасилени лично от Асад сунитски жени, и кореспондентът прави очевидния изводи до какво състояние могат да докарат такъв прекрасен човек, че да яде сърце на сирийски войник.."http://afera.bg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 18 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
Значи в Сирия имаме "умерена опозиция" режеща публично глави и както ти пишеш биеща се с идеи, срещу законно избрано правителство, а в Украйна имаме сепаратисти и терористи които не са съгласни да служат на правителство дошло с преврат?!? Що за логика?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 12 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
Убеден съм, че Русия ще ги направи наистина УМЕРЕНИ съвсем скоро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 16 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
"се бие за идеи" ===Та значи....БИЕ се тази "УМЕРЕНА" опозиция!? Интересно тогава какви са тези опозиции в западна Европа , САЩ а и у нас дето НЕ СЕ БИЯТ а предпочитат избори? Що е то умереност в политиката, ако под това се разбира демократичен избор !? Ами като иска да се бие ще и се наложи да приеме и БОЙ. Щом налага такива правила ще играе по тях и няма да *** когато я бият. Идеи значи ...и какви можя да са тези идеи които налага чрез рязане на глави? А и до скоро Ал Кайда, не бе умерена биеща се за демократични идеи опозиция ..или поне според САЩ! ??? Какво се промени в идеите и след идването на руснаците?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още