IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган: Ще убедя Владимир Путин да преразгледа позицията си спрямо Сирия

Турският президент все още настоява за създаването на тристранна комисия за Сирия на ниво министри на външните работи във формат САЩ, Русия и Турция

13:55 | 03.10.15 г. 49
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ердоган: Ще убедя Владимир Путин да преразгледа позицията си спрямо Сирия

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще може да убеди Русия да преразгледа позицията си по събитията в Сирия, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Ердоган заяви това в интервю, излъчено днес от телевизия „Ал Джазира“. Той допълни, че възнамерява да обсъди с президента на Руската федерация ситуацията в Сирия.

„Ако ние с Русия сме приятелски страни, имаме правото да помолим президента Владимир Путин да преразгледа направените от него стъпки и предприеманите действия“, каза Ердоган.

Русия ни уведоми в писмо, че по време на нейната операция авиационни удари ще бъдат нанасяни по терористичната групировка Ислямска държава, но авиационните удари се нанасят в провинциите Хомс, Хама и Алепо.

„Под ударите се оказаха части на умерената опозиция“, заяви Ердоган. Той посочи, че по време на посещението си в Москва на 23 септември е предложил на руския президент да бъде създадена тристранна комисия за Сирия във формат САЩ - Русия - Турция на ниво министри на външните работи.

„Ние ще възложим на тримата министри да се съберат и да обсъдят как да се възстанови мирът в Сирия“, каза Ердоган.

„Путин обаче не иска да се обсъжда отстраняване от власт на президента Башар Асад и възможното решаване на кризата без негово участие“, допълни турският президент.

По време на срещата си с Путин в Париж германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд призоваха руския лидер да атакува само Ислямска държава.

„Казахме на Путин, че Ислямска държава е врагът, с който трябва да се борим, и че се нуждаем от политическа промяна“, коментира Меркел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

29
rate up comment 11 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
НаШ мъШ обаче мерак има да сваля руски изтребители завалията! :))) Не му се мислело какво можело да стане! ха ха ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 14 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
Айдее няма вече безплатен бензин от ИД :))) ИД ще умрат от глад сега когато няма как да бъдат бомбандирани с провизии, пари в брой и амуниции. 2000 руснаци им разказаха играта. Тяхната и на покровителите им. Днес имаше някъде писано че американски щурмовак е бих прихванат на прицел от руски и панически се върнал там от където излетял докладвайки, че руския пилот просто не му е оставил избор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 14 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
"събота, 3 октомври 2015 г.Русия затвори небето над Сирия със C-400 за всички чужди самолети.За създаването на руска забранена за полети зона над Сирия, пише Bloombeg, позовавайки се на високопоставен американски военни. Главнокомандващият на силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав каза, че новата руска военна инфраструктура в Сирия, включително системата за противовъздушна отбрана, на практика,създава забранена за полети зона. Руските зенитни ракети и Су-30 са най-голямата заплаха за НАТО в Сирия, смята ген. Филип Брийдлав.Той смята, че руските зенитни комплекси, разположени в Сирия, не са предназначени за борба с "Ислямска държава" или която и да е от антиправителствените групировки в страната и представляват най-голямата заплаха за силите на САЩ и НАТО.Американските военни експерти твърдят, че Съединените щати не могат да противодействат на Русия,защото руското ПВО е затворило зоната, отрязвайки достъпа за всички въздухоплавателни средства чрез системи за противовъздушна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 16 rate down comment 0
lozkhris
преди 8 години
Ок, кажи ми колко американски стоки /качествени и евтини / си си купил през последните 5-10 години и започваме начисто:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 13 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
Нека си харчат американците колкото искат долара. Долара е техен и могат да си печатат на воля. В Русия се разплащат с Рубли! Както виждаш достатъчно си харчат за постигане на заложените цели. А ти гледай филми за американското величие. Като споменаваш С Арабия , те това е бензиноколонка а не Русия. Обанго и той се обърка и сега чупи пръсти в паника. :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 19 rate down comment 1
deant
преди 8 години
виоударът бе извършен внезапно и терористите нямаха време, за да се спасят от руските реактивни изтребители-бомбардировачи, от които небето закипя."---как да успеят да се спасят? нали са свикнали на "жестоките" американски атаки.. които обикновено са безрезултатни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 19 rate down comment 1
deant
преди 8 години
ох.. с тези изтъркани аргументи какво искаш да постигнеш? ДОбре САЩ са най-великите... ама един керван араби наречени ИД немогат да победят а ги "бомбандират" над година вече. Доста неефективно харчат ОГРОМНИЯ според теб бюджет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 16 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
Е от къде да е купиш я!? Та те дори руска телевизия бяха забранили /Иван Костов/ Ако можеха дори и петрола и газзта от Русия щяха да ти забранят да купуваш.:) Това че не си чувал за руско производство не значи че го няма. А и така да е. Да приемем, че наистина са само една бензинова колонка. . Искаш бензин -плащаш си. Не искаш -ако щеш! Посегнеш да крадеш -бой през ръцете. За какво им е да произвеждат след като има други за тая работа? Все едно да се възмущаваш на охолния живот на собственика на бензиностанция в родният ти град. Той кара хубава кола която със сигурност не я е произвел сам! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 12 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
Мудар Хейербек: - военен журналист: "На улице все радуются, все говорят именно словами Великая Россия, великий Путин, Цезарь-Путин."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 2 rate down comment 17
bigmamascandal
преди 8 години
Русия първа военна сила в света? Да, да! По различни оценки за 2015 г. САЩ ще харчат за отбрана между 581 и 610 млрд. USD. След тях се нарежда Китай с 129-216 млрд. USD, Русия според различните оценки е или трета, или четвърта с между 70-84,5 млрд. USD. Около и след Русия по големина на своите военни бюджети се нарежда Саудитска Арабия (80,8 млрд. USD), Великобритания (60,5-61,8 млрд. USD), Франция (53,1-62,3 млрд. USD), Япония (45,8-47,7 млрд. USD), Индия (45,2-50 млрд. USD) и (Германия (43,9-46,5 млрд. USD). Очевидно трябва да си много самоуверен, за да се противопоставяш във военно отношение на целия свят, при положение, че само Франция и Германия могат да ти бъдат достойни опоненти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още