IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган: Ще убедя Владимир Путин да преразгледа позицията си спрямо Сирия

Турският президент все още настоява за създаването на тристранна комисия за Сирия на ниво министри на външните работи във формат САЩ, Русия и Турция

13:55 | 03.10.15 г. 49
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ердоган: Ще убедя Владимир Путин да преразгледа позицията си спрямо Сирия

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще може да убеди Русия да преразгледа позицията си по събитията в Сирия, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Ердоган заяви това в интервю, излъчено днес от телевизия „Ал Джазира“. Той допълни, че възнамерява да обсъди с президента на Руската федерация ситуацията в Сирия.

„Ако ние с Русия сме приятелски страни, имаме правото да помолим президента Владимир Путин да преразгледа направените от него стъпки и предприеманите действия“, каза Ердоган.

Русия ни уведоми в писмо, че по време на нейната операция авиационни удари ще бъдат нанасяни по терористичната групировка Ислямска държава, но авиационните удари се нанасят в провинциите Хомс, Хама и Алепо.

„Под ударите се оказаха части на умерената опозиция“, заяви Ердоган. Той посочи, че по време на посещението си в Москва на 23 септември е предложил на руския президент да бъде създадена тристранна комисия за Сирия във формат САЩ - Русия - Турция на ниво министри на външните работи.

„Ние ще възложим на тримата министри да се съберат и да обсъдят как да се възстанови мирът в Сирия“, каза Ердоган.

„Путин обаче не иска да се обсъжда отстраняване от власт на президента Башар Асад и възможното решаване на кризата без негово участие“, допълни турският президент.

По време на срещата си с Путин в Париж германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд призоваха руския лидер да атакува само Ислямска държава.

„Казахме на Путин, че Ислямска държава е врагът, с който трябва да се борим, и че се нуждаем от политическа промяна“, коментира Меркел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

39
rate up comment 6 rate down comment 3
Grosss
преди 8 години
Разликата е,че умерената опозиция се бие за идеи,светло бъдеще и т.н.Неумерената се бие за пари и като види дебелия се разбягва както плъховетенапускат кораба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 13 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
Иракското правителство би приветствало руски въздушни удари срещу "Ислямска държава" на иракска територия, заяви иракският премиер Хайдер ал Абади, цитиран от Ройтерс и ТАСС.Прочети повече на: http://***.***.bg/news/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 19 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
"ПУТИН С УБИЙСТВЕН САРКАЗЪМ: ЩО Е ТОВА УМЕРЕНА ОПОЗИЦИЯ? С КАКВО УМЕРЕНАТА ОПОЗИЦИЯ СЕ ОТЛИЧАВА ОТ НЕУМЕРЕНАТА?!"Ха сега де!? Някой от *** може ли да обясни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 15 rate down comment 1
многодобре
преди 8 години
...човека си каза,..."....изчистваме Сирия от терористите и спомагаме за началото на политически преговори за плавен преход в управлението на страната"...мисля ,че вчера, във Франция е добавил,че Асад ще си отиде, когато американците си приберат отрепките от Украйна и тази страна започне на чисто...Или нещо от рода... "курабийките на Нюлад отсега нататък си ги яжте сами!."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 5 rate down comment 1
0pk
преди 8 години
34 не беше до тебе, не разбрах що така се получи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 14 rate down comment 1
0pk
преди 8 години
Ще убедиш - грънци. Ти си същата безгласна буква като повечето американски дпеблизци. И не се притеснявай, тя умерената опозиция отдавна е в Турция. Всъщност може да се окаже, че има за какво да се притесняваш - да не стане твоя умерена опозиция. И изобщо тез умерените опозиции с автоманите са ми много интересни. Начи аз като фана калашника и дигна черното знаме и ще стана една умерена опозиция, а?Неска ония твойте хазяи дето удариха по болницата какво казаха? "Убихме петнайсет терориста. Да под бомбите попаднаха и стотина цивилни ама ний убихме 15 терориста." За другите дето убиха, няма проблем - те са съпътстващи жертви. Ми те и ваща умерена опозиция са съпътстващи жертви не е ли тъй?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 19 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
Те по сходен начин са постъпили и през втората световна. Едва когато Русия на практика е смазала германците са се решили да се включат в разпределението на плячката. Лешояди са си. Че в момента правят и опити да си припишат цялата победа. Смятат че като държат медиите в световен мащаб контролират историята. Ако бяха слаби и недоразвити руснаците щяха ли само 143 милиона души да държат толкова много земя? Кой щеше да им го разреши и по каква логика? САЩ след победата си над индианци и латиноамериканци в Америка, решиха че са най великата държава. Опасна заблуда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 17 rate down comment 1
deant
преди 8 години
Президентът Барак Обама взе решение да не се противопоставя директно на Русия за нейната нова въздушна офанзива в Сирия, с надеждата, че руският президент Владимир Путин скоро ще изпадне в "патова ситуация", но одобри засилването на американските усилия срещу Ислямска държава, пише The Wahington Post, цитиран от Агенция "Фокус".Обама предаде американската позиция по руските действия след среща със своите съветници в четвъртък. Детайлите бяха уточнени след среща в петък сутринта с директорите на агенциите за национална сигурност в Белия дом.По същото време, президентът одобри предложения, направени основно във връзка с руските действия тази седмица, да увеличи интензивността на американските усилия срещу терористите.----скивай какво прави конкуренцията. съвсем на пазарен принцип, когато имаш конкурент някак си се стресваш и зопочваш да работиш по качествено... ама след дъжд качулка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 17 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
"Американците разбират казаното от представители на Министерството на отбраната на Русия в общ смисъл така: "Ние във видовете и разновидности терористи не се оправяме. Поради това, под силата на ударите на *** попада всеки, който стреля по войници на легитимното правителство на Сирия,по искане на което сме тук."И американците трябваше да го приемат. Говорителят на Пентагона Питър Кук заяви, че правителството на САЩ няма да използват US въздушни сили, за да защитават "умерените бунтовници.""
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 9 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
"Честно казано, бяхме изненадани от системите за противовъздушна отбрана на Русия, най-вероятно там да са най-новите C-400", пише агенция АИС."След няколко години на дискусия, САЩ планира зона забранена за полети в Сирия,но се появи Путин и в рамките на няколко дни построи своята собствена забранена за полети зона. В САЩ дълго време и не можаха да се споразумеят,каква форма трябва да бъде забранена за полети зона, и Путин просто отиде и го направи" отбелязва саркастично Bloomberg.Дискусия между военните от двете страни се проведе на 1 октомври,с видео връзка за около час."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още