IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трафикантите на бежанци реализирали между 3 и 6 млрд. долара през 2015 г.

Незаконният трафик на хора се конкурира с наркотрафика по приходи

17:31 | 17.01.16 г. 4
Трафикантите на бежанци реализирали между 3 и 6 млрд. долара през 2015 г.

Трафикантите, превеждащи бежанци от Близкия изток в Европа, са реализирали миналата година рекордни приходи в размер на между 3 и 6 милиарда долара, заяви началникът на Европол Роб Уейнрайт за в. "Индипендънт он сънди", предаде ТАСС. 

По думите му незаконният трафик на хора се конкурира с наркотрафика по приходи.

Според ново изследване на властите в ЕС от запитани 1500 бежанци и икономически мигранти, 90 процента съобщават, че са платили средства на престъпни групировки, за да се доберат до Европа.

"По данни на Управлението на върховния комисар на ООН за бежанците над един милион души, бягащи от война, бедност и преследване, са дошли миналата година в Европа. Освен това знаем, че всеки мигрант плаща средно от три до шест хиляди долара за пътуването си. Простите сметки показват, че оборотът през 2015 г. от трафик на хора е бил от 3 до 6 милиарда долара", каза Уейнрайт, цитиран от БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
Между другото какво се случва в САЩ. ===https://***.youtube.com/watch?v=C8N91O04EhEOATH KEEPERS Soldiers for the U.S. Constitution. US Senator Nevada 2016 David Lory VanDerBeek===Oklahoma Militia of 50,000 Stands Beside Bundy Ranch Against the Fedshttps://***.youtube.com/watch?v=PYsK3DnW4Ug
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
цитат: "Хилъри Клинтън с невероятна власт, ръководи ескадрони на смърттаХилъри Клинтън е на път да се сбогува с номинацията за президент след тези разкрития. Мейли разкриват, че съпругата на Бил Клинтън е разполагала буквално с неограничена власт последните години. И е била достатъчно силна, за да ръководи свои ескадрони на смъртта в Либия и Африка.Американският портал Foreign Policy Journal публикува поверителна информация от електронната поща на Хилъри Клинтън. В писма до нея и писани от нея самата са открити недвусмислени доказателства за намесата и влиянието й в Северна Африка и Близкия Изток. Писма, които самата нея превръщат в съучастник на събитията там. Хилари отлично е знаела, че "бунтовниците" извършват военни престъпления в страната, а също и че антиправителствените протести са дело на специални инструктори за специални операции"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
khao
преди 8 години
от руската ти майка путин са ги взели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 5
STRAHO
преди 8 години
Бреее а от къде са ги взели тези които са им ги дали?! Тъй като от години в Сирия се води война и здравите сгради /евентуално офиси на банки/ се броят на пръсти вероятно са теглили от мобилни банкомати из пустинята :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още