IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайците - най-гостоприемни към бежанците

Германия и Великобритания също са отворени за бежанците, докато Русия е най-негостоприемната държава, сочи проучване на Amnesty International

12:30 | 19.05.16 г. 16
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайците са най-гостоприемната нация за бежанците, показват резултатите от ново проучване на настроенията на гражданите, осъществено от Amnesty International, съобщава онлайн изданието euractiv.com.

От Amnesty са анкетирали над 27 хил. души в 27 държави.

Данните сочат, че втората най-гостоприемна държава е Германия, а третата – Великобритания.

Почти три четвърти от анкетираните заявяват, че на хората, които бягат от война или преследване, трябва да им бъде позволено да търсят убежище в други страни.

Един от всеки 10 анкетирани заявява готовност да приеме бежанци в дома си, като почти половината от анкетираните китайци декларират такава готовност.

"Човешката солидарност е много видима и хората чувстват болката на тези, които са принудени да бягат от война и преследване”, коментира генералният секретар на Amnesty Салил Шети пред Ройтерс.

“Гражданите са готови да подадат ръка и правителствата трябва да послушат мнозинството”, допълва той.

Шети допълва, че светът е изправен пред тежка криза по въпросите, свързани с миграцията. "Не разполагаме с много хора като Ангела Меркел, канцлера на Германия, която се изправи пред опозицията и посочи, че това е международно задължение”, казва той.

Меркел е широко критикувана, че е прекалено отворена към бежанците, особено след като през миналата година страната й предостави убежище на над 1,1 млн. души. По-голямата част от анкетираните германци обаче, както и 87% от британците, заявяват, че нямат нищо против бежанците, които пристигат в техните страни.

Общо 17 на сто от анкетираните не са съгласни страните им да приемат бежанци, показват още резултатите. Най-малко гостоприемна страна е Русия – две трети от анкетираните руснаци не желаят да приемат мигранти в страната си.

Сред най-негостоприемните държави се нареждат и Полша, Унгария и други бивши членки на комунистическия блок, които смятат, че културите от Близкия изток ще нарушат техните хомогенни общества.

Въпреки, че 86 на сто от китайските участници в проучването смятат, че правителствата трябва да направят повече, за да помогнат в бежанската криза, китайското правителство продължава да не желае да приема бежанци, бягащи от войни или преследване.

Резултатите от скорошно проучване на ООН показват, че Китай, Русия и държавите от Персийския залив не са приемали сирийски бежанци от началото на войната в Сирия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 0 rate down comment 0
Kosto
преди 7 години
Поредната манипулация! Умора нямате ей! Всеки който познава Германия, знае колко германците обичат НЕгерманците. То нали затова има(ше) ред? Всичко което не е по германски дразни. Камо ли друг цвят, религия. Да им се чудиш какво имат против 2 млн чужди хора вкарани по заповед...популисти такива! А китайците? Китайците обичат малко по-малко от германците точно тези бежанци. Да не говорим, че гледат с презрение дори на Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 0
STRAHO
преди 7 години
За китайците е разбираемо. Щелия близък изток да се изсели в Китай, пак ще бъдат трудно забележими мигрантите. Просто няма как да повлияят решително върху културата им или да променят начина им на живот. Защо тогава да се притесняват!? А и писмото и езика им са толкова трудни, че дори да ги канят малцина араби ще се решат. Така че на приказки могат да бъдат много гостоприемни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 5 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 7 години
Нещо ни зеха за фанати с капан на Витоша... хахаха... Не, че некои не са де... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 9 rate down comment 0
supertrader
преди 7 години
Лъжи и фантасмагории, ако така наречените "мигранти" отидат там ще бъдат просто убити с камъни и ще изчезнат безследно. Нито един навлек не е отишъл там защото знае какво го чака. Голямата лъжа е пък че немците ги искат, това е смешно дори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 9 rate down comment 11
STRAHO
преди 7 години
В.Путин:" В Русия живеят руснаци. Всяко малцинство от всяка точка , ако иска да живее в Русия , работи и се храни в Русия , трябва да говори руски и да се отнасят с уважение към руските закони. Ако искат шериат , ние ги съветваме да отидат по тези места, в които е право на държавата им ( има в предвид Шериата ) .Русия не се нуждае от малцинствата. Малцинствата се нуждаят от Русия и те няма да получат специални привилегии ,нито ще се опитваме да променяменашите закони така ,че да отговарят на желанията им , без значение колко силно ще викат , че са дискриминирани. Ние се учим най-добре от самоубийствата в Америка , Англия, Холандия и Франция, ако искаме да оцелеем като нация .Руските обичаи и традиции не са съвместими с липсата на култура или примитивен начин на живот на повечето малцинства.Когато уважаемата Законодателната власт обмисля създаването на нови закони, ще трябва да има предвид, националният интерес първо ,съобразявайки се, че малцинствата не са руснаци."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 8 rate down comment 10
STRAHO
преди 7 години
Негостоприемството на Русия: "В Русия живеят руснаци. Всяко малцинство, независимо от къде е, което иска да живее, работи и яде в Русия трябва да говори руски език и трябва да уважава и спазва руските закони. Ако някой иска Шериат, съветвам ги да отидат в държавите, където това е държавен закон. Русия не се нуждае от малцинствата. Малцинствата се нуждаят от Русия и ние няма да им предоставим специални привилегии или да редактираме законодателството си спрямо техните желания, независимо колко силно крещят думата дискриминация. - В. Путин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 11 rate down comment 10
michaelis12
преди 7 години
именно това е целта на юдеите, когато една лъжа е повторена 100 пъти - тя става истина, както и тази, че юдеите са евреи това го повтарят вече 1000г. но пак не им вярват ... :)) Ми гледам, че в България бая народ е полудял явно медийното облъчване им е дошло бая .... :)) аз попреглеждам новините, но не само западните а всичките също и "теориите за конспирации". След като скиваш всичко и разбираш за кво става въпрос .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 19 rate down comment 14
SSIW
преди 7 години
Ами на човек, ако непрестанно и системно му насаждат шизофренно мислене и възприятие за света наоколо, в един момент ще започне да възприема черното за бяло. Срещу това трябва да се съпротивляваме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 13 rate down comment 11
0pk
преди 7 години
Да ги приемат в америка, те там са най-гостоприемни. Толкоз гостоприемни, че е срамно дори да ги слагат в класации, щото ще водят с по няколко позиции пред първия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 12 rate down comment 11
michaelis12
преди 7 години
и аз не съм гостоприемен ама ич, даже бих ги посъветвал : Refugees stay home you are not welcome i am sorry !!! If NATO bomb your houses its not my fault, i kindly recommend you go to United States, they are the NATO commanders, i don't have money to support you and your 10 wifes and 20 childrens .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още