IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Jet Airways търси одобрение от инвеститорите за размяна на дълг срещу акции

Индийската авиокомпания свиква извънредно общо заседание на 21 февруари, на което ще поиска от акционерите съгласие за увеличаване на капитала

14:37 | 28.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Индийската авиокомпания Jet Airways Ltd. търси одобрението на своите акционери за размяна на дълг срещу акции, докато компанията, която вече е натрупала дълг в размер на 1,1 млрд. долара, е в спасителни преговори със своите кредитори си и с партньора си Etihad Airways PJSC, съобщава Bloomberg. 

Най-голямата индийска авиокомпания свиква извънредно общо заседание на 21 февруари в Мумбай, на което тя ще поиска от акционерите съгласие за увеличаване на капитала и за одобрение на спасителния план.

Jet Airways, в която Etihad има 24-процентен дял, все още не е споделила дали трите страни са постигнали споразумение относно условията за спасителния план.

Индийската компания, Etihad и кредиторите преговарят вече няколко седмици, за да изработят подходящ план за оздравяване, въпреки че до този момент да не е представено общо съгласувано предложение на правителството.

Базираната в Мумбай авиокомпания се бори с ниски цени в изключително конкурентния пазар, с което се влошава нейното финансово състояние през последните 11 години.

Кредиторите, ръководени от Държавната банка на Идния (State Bank of India), най-големият индийски кредитор по активи, търсят 35 млрд. рупии (492 млн. долара) от основателя на Jet Airways Нареш Гойал и от Etihad.

Акциите на авиокомпанията поевтиняха с 2,5 на сто, като през последната една година тяхната стойност се е понижила с цели 67%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още