IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Шератон отчете 3% ръст в приходите от продажби за тримесечието

За деветмесечието приходите от продажби се понижават с 6% на годишна база, а загубата на дружеството е близо 1 млн. лв.

16:27 | 01.11.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Собственикът на Шератон отчете 3% ръст в приходите от продажби за тримесечието

Приходите от продажби на София Хотел Балкан АД, собственик на столичния Шератон, през третото тримесечие на 2010 се повишават с 2,6% на годишна база до 3 млн. лв.

Нетната загуба на туристическата компания за тримесечието се увеличава с 39% на годишна база до 1,4 млн. лв., показва неконсолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ.

За деветмесечието на 2010 приходите от продажби на София Хотел Балкан се понижават с 6% на годишна база до 10,9 млн. лв., а загубата на дружеството расте със 62% до 959 хил. лв.

45% от приходите са реализирани от нощувки, 33% - от дейност хранене, а 20% - от наеми (на зали и др.)

През третото тримесечие на 2010 фактори като намалението в цената на продуктите и спадането на пазарния дял оказват по-значително влияние върху резултатите от дейността, като резултат от световната финансова и икономическа криза, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

Промяната в пазарните условия води до изменение на потребителското поведение по отношение на бизнес пътуванията и избора на хотел. В резултат на това съществува отлив на корпоративни клиенти и пренасочване към по-ниско категорийни хотели, се казва в доклада.

Негативно влияние върху приходите от дейността оказва и засилващата се конкуренция сред петзвездните хотели, както и бързото навлизане на четиризвездни хотели, които привличат част от клиентите, се казва още там.

Като индикатор за туристопотока в столицата в края на тримесечието се явяват резултатите на Летище София, което отчете през септември 9,6% ръст в пътническия трафик на годишна база, а за деветмесечието повишението е в размер на 4,5%.

Последната сделка с акциите на София Хотел Балкан на БФБ е от 14 октомври на цена 95 лв. за брой, което се равнява на пазарна капитализация в размер на 45,5 млн. лв.

Свързани компании:

София Хотел Балкан АД(SHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 18 rate down comment 0
обзървър
преди 13 години
Това е добър сигнал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още